Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Milliókat keres Mao Ce-tung női imitátora

Az imitátor fellépésenként több százezer jüant, vagyis több millió forintot keres fellépésenként Kínában.
Csen Jan némi arcfestékkel és haját hátrafésülve, Mao-korabeli ruhákat magára öltve megtévesztésig hasonlít az egykori kommunista vezérre. A szecsuán tartománybeli, korábban háztartásbeli asszonyt 2005-ben fedezte fel egy helyi televízióállomás, mikor Csen egy Mao szerepében gyakran tetszelgő színészt figurázott ki.

Az imitátor karrierje azóta töretlenül ível felfelé: a televízión túl vállalati rendezvényekre, ünnepségekre, nagyszabású összejövetelekre, születésnapokra és esküvőkre hívják, és egy negyven perces fellépéséért saját bevallása szerint hatszámjegyű fizetést kap.

Fotó: Reuters
Fotó: Reuters

Kínai sajtóbeszámolók szerint ahhoz, hogy a Mao Ce-tunggal való hasonlóságot tökélyre fejlessze, a mindössze 153 centiméter magas Csen speciális, 26 centiméteres talpú cipőt hord, professzionális sminkeshez és fodrászhoz jár, és filter nélküli cigarettát szív. A kínai interneten róla terjedő képeken jellegzetes karlendítéssel vagy a kommunista vezér távolba meredő tekintetét utánozva a 21. századbeli tömegben, modern épületek előtt, pódiumokon, autókból integetve látható.

Az utcán Maóként való megjelenése általános zavarodottságot és megrökönyödést vált ki az emberekből, akik mobiltelefonjaikkal fényképezik, könnyekben törnek ki és kezet ráznak vele, vagy - ritkább esetekben - elszaladnak. A hasonlóságot Csen férje sem viseli túl jól, az asszonnyal "felfedezése" óta elhidegültek egymástól, a férfi ugyanis nem tudta elviselni a gondolatot, hogy Mao Ce-tunggal osztja meg a hitvesi ágyát.

Csen a munkán kívül nem gyakran hagyja el otthonát, szabadidejében pedig Maóról szóló műsorokat néz a vezér testbeszédének tanulmányozására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szavazóhelyiségben szülte meg gyermekét egy nepáli nő

A húszéves nőnek elvileg még hat napja lett volna a szülésig, a baba azonban nem várt tovább. Tovább olvasom