Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 16°C Még több cikk.

Milyen a nő, akit soha nem hagyna el a férfi?

Tudd meg, hogy a dús kebel, a hosszú, szőke haj és a miniszoknya, netán egy kedves mosoly nyom-e többet a latba!
Mel Gibson gondolatolvasó vígjátéka óta tudjuk, mi kell a nőnek, azonban a nőket sokkal inkább az foglalkoztatja, mi kell a férfinak. A modellalkat és az ágyban villantott praktikák mellett a párkapcsolathoz több szükséges, de vajon milyen a tökéletes barátnő pasiszemmel?


Azonkívül, hogy a férfiak nagy része nőre vágyik, igényeik legalább olyan sokszínűek, mint a szebbik nem táborának elvárásai. A nagybetűs tökéletes nő, aki minden férfi álma, tehát nem létezik, legfeljebb csak a filmvásznon, de kevés fickó mondhatja el magáról, hogy a valóságban is összejött Claudia Schifferrel. Sokan fantáziálnak róla, de a hétköznapokat inkább egy hús-vér nővel osztanák meg, aki pár évtizeddel ezelőtt nem lógott csinosan és plakátformában minden fiúszoba falán.

A lány, aki marad

Ha arról van szó, mit vár el a nő a párkapcsolattól, a biztonságot az elsők között szokás emlegetni. A pasiknál ezzel szemben kevésbé merül fel ez a feltétel, pedig, ha évekről és hosszas együttlétről van szó, ők sem a kiszámíthatatlan lányok szoknyája után futnak. A barátnő a férfi számára állandó, megbízható és biztos pont, aki nem huppan be az első jóképű csábító mellé a nyitott tetejű sportkocsiba.


A férfi nem attól érzi szélesebbnek a vállát, ha partnere minden szembejövő tekintetébe belegabalyodik, és feltűnően kacéran illegeti magát az utcán: bár a szexi külső nem hátrány, a párkapcsolatban a megbízható nő kiütéses győzelmet arat a bombázó felett. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy trampli, macinacis asszonykára vágyik a manus, inkább olyan partner mellett ébredne minden reggel, aki nem találja ki egyik pillanatról a másikra, hogy inkább menne.

Mosolyog és dicsér

Az állandóság fontos, de nem minden. Senki nem szeretné ugyanis napjait egy megbízható házisárkánnyal megosztani: a pasi zsörtölődés és hiszti helyett büszkeségre, dicséretre és mosolyra vágyik egy nő oldalán. A néma lány, aki nem mutat érzelmeket, és még a bókoknak és az ajándékoknak sem örül, nem férfinak való. Ő ugyanis megerősítést vár, vagy, ha nem is minden esetben, azért jólesik neki, ha tudja, jó nyomon halad, és sikerül örömet szereznie.


Ugyanúgy, ahogy neked, számára is fontos az elismerő visszajelzés, ami simogatja az önbizalmat. A dicséret pedig, ha lehet, még népszerűbb férfikörökben. Az a nő tehát, aki előszeretettel halmozza el elismerő szavakkal, nagyobb eséllyel pályázik a barátnő posztjára, mint a büszke asszony, aki a sokadik reggeli kávét már nem tartja említésre méltónak. Finom, ahogy a harmadik óta az összes többi volt. A manus azonban szereti hallani is mindezt.

Független

Minden dicséret és jóleső elismerés ellenére a legtöbb férfi nem várja el, hogy körülötte forogjon a világ. Sőt, hosszabb távon olyan partnerre vágyik, akinek megvan a maga elképzelése az életről, és nem az övét visszhangozza beleegyezően. A viták elől sem zárkózik el, amíg azok segítenek közös nevezőre jutni, és nem válnak parttalan csatározásokká.

Az ideális barátnő önálló, aki mellől olykor nyugodt szívvel el lehet menni kocsmázni a haverokkal, hiszen ő sem otthon gubbaszt a fotelban egy füzetre való sudokuval. A legtöbb férfi olyan partnert szeretne, aki mellett ő is szabad és független lehet, az együtt töltött idő pedig nem szemrehányásokkal és csak vele telik. A barátnő legyen független, akinek nem azért van szüksége egy pasira, hogy ő adjon értelmet a napjainak.

Családba való

Szíve választottjáról az ember a legritkább esetben kéri a család véleményét, de biztos lehet benne, hogy anélkül is megkapja. Az a nő pedig ritka, aki minden rokonnak és barátnak megfelelne, mégis, az egyhangú elzárkózás intő jel lehet, ami arra utal, hogy az adott felállás nem éppen a legjobb. Ezzel szemben, ha a barátnő jól kijön a szülőkkel, kedves, és az első pillanatban megtalálja a hangot a legproblémásabb nagynénivel is, az férfiszemmel már csak azért is vonzó, mert sokkal könnyebbé teszi az életet.


Megóv a családi balhéktól és viszályoktól, emellett pedig a közvetlen környezet elismerése a legtöbb embert arra ösztönzi, hogy még szorosabbra fűzze a viszonyt azzal, aki osztatlan sikert aratott. A családbarát nő pedig valószínűleg a párkapcsolatban is hasonlóan kedves és otthonos, és éppen ez az, amire egy barátnőtől vágyik a pasi.

A lehető legjobb

Az ellentétek vonzzák egymást, de hosszútávon nem feltétlenül az a működőképes kapcsolat alapja, ha férfi és nő teljesen másképp gondolkodik a világról. A szerelem persze nem kérdez, csak jön, és olykor nem a legösszeillőbb emberek között lobban fel. Tartós kapcsolat ezzel szemben akkor alakul ki, ha két ember a lehető legjobban megfelel egymás elvárásainak. Végső soron tehát lehet a barátnő konyhatündér, bombázó, orvos vagy akár bölcsész, ha éppen ő az, akit a férfi elképzelt magának, akkor a szemében ő a tökéletes társ.

Szerző: Gémesi Melinda
Forrás: femina.hu


A cikk másodközlése a Femina írásos engedélyével és jóváhagyásával történik, figyelembe véve a Femina Szerzői jogok idevonatkozó jogi kikötéseit is. A cikk további átvétele, részleteinek közlése, kivonatolása kizárólag a Femina írásos engedélyével lehetséges.

Olvasóink írták

 • 15. Zejko 2009. szeptember 14. 12:07
  „Rohatt gazdag jol foz takarit nagyon kemenyen nez ki ,idonkent hozza a baratnoit is ,hogy nehogy megunnyam :D ilyen a tokeletes no :D”
 • 14. Gazficko 2009. szeptember 11. 17:02
  „Nincs csúnya nő csak kevés szesz”
 • 13. flexsnake 2009. szeptember 09. 14:47
  „11. magát az ember nem tudja elviselni. Akkor csak szeretnél olyan lenni :D”
 • 12. allegro 2009. szeptember 09. 14:28
  „11. hú de jól megfogalmaztad, én is így gondolom. Saját visszatükröződésem az, ami igazán és egetrengetően meg tudott fogni a másikban. Ez a pozitív oldal és a szerencse dolga.
  Merthogy ez olyan ritka, mint az, hogy magunkkal szembe találkozzunk. És még akkor is sajna azok az egyéb akadályok, vagy házas vagy más egyéb hivatásbeli ok, vagy mindkettő teszi lehetetlenné a realizálást. Végső soron alig van az igazival való hosszan tartó kapcsolat kialakítására esély. Jobbára csak reménykedés. Marad a magányos boldogság vagy a megalkuvás. Vagy elfogadása annak, aki legalább kitart mellettünk, miközben arról álmodunk, akiben megláttuk és viszont magunkat. Sokan idő előtt még önmaguk kellő ismerete, próbája nélkül megállapodnak, és ennek biztonságában reménykednek a boldog hosszú együtt töltött évekre - miközben elvették azt mind önmaguktól, mind másoktól.”
 • 11. Franziee 2009. szeptember 09. 08:14
  „Nekem mindig szép nők jutottak, táncostól a majdnembódiszilvisig. Mégis az mellett kötöttem le, aki a legjobban hasonlít rám, mert az ember ÖNmagát szereti a legjobban, másban is. (persze az, aki önmagát nem szereti, az más sem fog tudni, de ez már más téma) Azonos érdeklődés és intellektus, mechanikus és mentális képességek: ez a hosszan, jól működő kapcsolat alapja még akkor is, ha nem ilyen kacifántosan fogalmazod meg :)”
 • 10. maradando 2009. szeptember 09. 00:04
  „Mona Lisa: örök mosolyával egyűtt életem végéig velem maradhatna ! :)”
 • 9. flexsnake 2009. szeptember 08. 16:33
  „Milyen a nő, akit soha nem hagyna el a férfi?
  Gazdag, kuvagazdag :D”
 • 8. hiúz3 2009. szeptember 07. 16:43
  „1-7 válaszok 25 év alatt
  25-45 év között: ne legyen csúnya, időnként beindítson, főzzön és keressen jól, lássa el a gyerekeket, takarítson stb.
  45-60 év között: nem baj, ha csúnya, de legalább nem rokkant, legalább havonta vegye ki a fogsorát és úgy..., főzzön és keressen jól, takarítson stb.
  60 év felett: úgy a jó, ha ronda, legalább nem hagy el, mert nem lenne ki etessen, pelenkázzon
  :o))))))))))))”
 • 7. IVY 2009. szeptember 07. 09:57
  „5. persona
  Max. osztom a véleményed!”
 • 6. Zs 2009. szeptember 07. 08:06
  „ebben lehet valami... - talán még az igénytelen jelző is kapcsolható mellé :))))”
 • 5. persona 2009. szeptember 07. 07:15
  „azt, hogy a külső nem számít, a csúnya emberek találták ki..:D”
 • 4. tulipant 2009. szeptember 07. 00:56
  „Az elso hozzaszolast bizonyara egy "adonis" kinezetu ferfi irta...Remeljuk legalabbis hogy a tokeletes kinezetu holgy melle o is tokeletesen nez ki.”
 • 3. Puskásöcsi 2009. szeptember 06. 19:59
  „Abszolút egyetértek az első hozzászólóval :)”
 • 2. flexsnake 2009. szeptember 06. 18:16
  „:D”
 • 1. Mike3 2009. szeptember 06. 17:08
  „biztos velem van a baj... mindig azt a stratégiát folytattam, hogy a nő nézzen ki ragyogóan. ha ez megvan, akkor jöhet a többi része a dolognak. soha nem kötöttem kompromisszumot a nő kinézetével és lám, mégis találtam olyat a bombanők között, aki alkalmas párkapcsolatra, sőt házasságra is.

  ez a cikk a nőknek írodott, szokás szerint. arról szól, hogy ha nem vagy tündöklő szépségű nő, a férfiak majd téged akarnak társnak. baromság kedves hölgyeim! ha társra találnak benned, akkor kompromisszumot kötöttek a külsőtökkel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ne hagyd, hogy becsapjanak!

Téves mérések, átragasztott vonalkódok, megtévesztő árcímkék - általános bolti trükkök. Tovább olvasom