Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Milyen elembe tartozol? Így találhatod meg a tökéletes harmóniát!

Minden őselemnek megvannak a hozzáillő színei. Eláruljuk, melyek azok az ártó színek, melyeket viszont jobb elkerülnöd.
Attól függően, hogy mikor születtél, más és más őselem tulajdonságait hordozod magadban. Az egyes elemek jelentős mértékben befolyásolják a személyiséget. Ha tudod, mely őselem a domináns a csillagjegyedben, akkor nemcsak önmagadat ismerheted meg jobban.

A környezetedet is úgy alakíthatod ki, hogy az a leginkább passzoljon a személyiségedhez. Ebben a színek nagy segítségedre vannak, de csak akkor, ha jól választasz.


Hűvösek és racionálisak: levegő-jegyek

Ikrek, Vízöntő, Mérleg

A levegő-jegyek hűvösen és racionálisan viszonyulnak az élet dolgaihoz. Szélsőséges körülményeket leszámítva általában kerülik a heves érzelemnyilvánítást. A levegő-jegy szülöttei értelmileg aktívak, általában társasági lények, és gyakran kiváló kommunikációs képességekkel rendelkeznek. Lakberendezéssel kapcsolatos döntéseiket a logikára és alapvetően józan eszükre támaszkodva hozzák meg. Mindenfajta intellektuális tevékenységet kedvelnek.

Ezeket a színeket kerüld!

A levegő-jegyű emberek hosszútávon a túlzott mennyiségű földszíneket unalmasnak és értéktelennek ítélik. Ha ehhez az elemhez tartozol, nem érzed majd magad túl jól a természetes színű falak, barna fabútorok és fapadlók között.

Kerüld a tompa zöldeket, a kéket és a sárgát, illetve a sötétzöld árnyalatokat is. Miután a levegő átlátszó, a levegő-jegyek leginkább az ég színeivel állnak kapcsolatban, a halvány sárgával, a türkizzel, az égkékkel és a feketével.

Visszafogottan a háttérben: föld-jegyek

Bika, Szűz, Bak

A föld-jegyek szülöttei a gyakorlatiasságot és az élet dolgaihoz való óvatos és módszeres megközelítést testesítik meg. Általában konzervatív álláspontot képviselnek, ízlésük és értékrendjük visszafogott és háttérbe húzódó. Mind környezetükben, mind az általuk birtokolt dolgok tekintetében nagyra becsülik a tartósságot, az értékes anyagokat.


Otthonukban szeretik a minőségi bútorokat és a természetes, tartós alapanyagokat. Előnyben részesítik a változatlanságot és a kidolgozottságot. A föld-jegyekhez tartozók nem hajlamosak arra, hogy megfontolás nélküli döntéseket hozzanak. Lassan és körültekintően haladnak kitűzött céljuk felé, és otthonukat is alapos tervezés után, pontos koncepció szerint rendezik be.

Ezeket a színeket kerüld!

A föld jegyekhez tartozók kényelmetlenül érzik magukat a mesterkélt, harsány, tarka színek között. A lila és piros például teljesen ellenkezik a személyiségükkel. Számukra a legmegfelelőbb színek azok, amelyek tükrözik a természet fizikai valóságát - így a sötétebb, tompa zöld, a mély, tompa sárga, az őzbarna és a gombaszín.

Csak merészen: tűz-jegyek

Kos, Nyilas, Oroszlán

A tűz-jegyek tagjai mind aktív, lelkes, pozitív és magabiztos személyiségek, akik élvezik a létezést, és az élethez irigylésre méltó életerővel állnak hozzá. Nem rettennek meg, illetve bátortalanodnak el könnyen, energikusan küzdenek azért, hogy a körülöttük levő világra hatást gyakoroljanak. Erőfeszítéseket tesznek azért, hogy képzeletük termékeit átültessék a gyakorlatba, és ekkor saját kreativitásuk is megmutatkozik. Otthonukban is az ötletes megoldásokat, a meglepő, merész színeket, formákat és kombinációkat kedvelik.


Ezeket a színeket kerüld!

A tűz-jegyek tagjainak ügyelniük kell arra, hogy ne mozduljanak el túlságosan a földszínek felé.

A természetes pasztellszínek sem kedveznek nekik, a tűz-jegyű emberek nem is érzik jól magukat egy halvány, visszafogott környezetben. Nekik a skarlátvörös, a cinóber, a napsárga és az arany áll jól. Ha tűz-jegyűként vonzódsz a természetesebb árnyalatokhoz, fontos, hogy társítsd őket valami domináns színnel, mely szenvedélyt és életet lehel az összhatásba.

Spirituális, érzelmes lények: víz-jegyek

Rák, Halak, Skorpió

A víz-jegyeket érzelmi reakcióik erőssége fűzi egymáshoz. Aktív belső életet élnek, kiváló intuícióval rendelkeznek, és végletesen érzékenyek. Visszatükrözik a világot, mint maga a víz, és magukba fogadják a kényelmetlen atmoszférát, mások problémáit, félelmeit is. Minden víz-jegy számára időnként térre és időre van szükség ahhoz, hogy elvonultságban újratöltse saját érzelmi forrásait. A víz-jegyűek egyértelműen spirituális beállítottságúak, és híresek szinte médiumjellegű érzékenységükről.


Ezeket a színeket kerüld!

Ha a víz-jegyhez tartozol, főleg a tenger színei kapcsolódnak hozzád. A mályva, az akvamarin, a tengerzöld, a kékbe hajló ezüst mind jó választás, a zöld leghalványabb, legsötétebb és legtompább árnyalatait azonban jobb elkerülnöd az otthonodban. A túlzottan fényes és levegős színösszeállítás pedig egyenes zavarná érzékeny személyiséged.

Szerző: Pető Annamária
Forrás: femina.hu


A cikk másodközlése a Femina írásos engedélyével és jóváhagyásával történik, figyelembe véve a Femina Szerzői jogok idevonatkozó jogi kikötéseit is. A cikk további átvétele, részleteinek közlése, kivonatolása kizárólag a Femina írásos engedélyével lehetséges.

Olvasóink írták

 • 8. eva45 2009. november 14. 17:03
  „7. Most már tudom hogy miért sz@rok a horoszkópok. :) Legtöbbször jót írnak és persze hogy kamu az egész.
  A személyeshez milyen adatokat használsz? Már ha nem titok.”
 • 7. flexsnake 2009. november 13. 14:26
  „6. készítettem már pár horoszkópot. A komolyabb baleseteket, eseményeket, betegségeket előre lehet jelezni. Ez egy rendszer ami szabályokra épül. Horoszkóp és horoszkóp között is van különbség. Női újságnak kitalálok valamit és mehet közlésre :D Megrendelésre személyre szabottan nyilván nem így.”
 • 6. Állampolgár 2009. november 13. 11:38
  „4.) A színek biológiai hatását nem vitatom, csak az asztrológiai "összefüggéseket".”
 • 5. Logaritmus 2009. november 12. 18:34
  „Jó cikk, csak a képek totál rossz helyen vannak.”
 • 4. flexsnake 2009. november 12. 15:42
  „2. meg fogsz lepődni!
  Miért zöld szín dominál az egészségügyben?
  Kutatások bizonyítják hogy a zöld szín a gyógyulási folyamatot lerövidíti. Az agyra hat.
  Bizonyos színekkel lehet másokat befolyásolni. Főnöki irodában például nem sűrűn látsz piros színeket. Agresszív hatást vált ki. A meleg színek, piros, sárga, árnyalataik általában fűtik, melegséggel töltik el a szobát míg a hideg színek, kék, barna, egyébb árnyalatok hűtik és mogorva külsőt kölcsönöznek neki. Ez hatással van az emberre is.”
 • 3. flexsnake 2009. november 12. 15:39
  „1 http://hu.wikipedia.org/wiki/Cin%C3%B3ber
  vörös

  és a vakok?”
 • 2. Állampolgár 2009. november 12. 15:37
  „A cikk apropóján kerestem egy definíciót az asztrológiára. Szerintem elég az utolsó mondat is:

  "Asztrológia: (=csillagjóslás) ókori eredet?, az égitestek égi helyzete alapján von le következtetéseket az emberek viselkedésére, sorsukra vonatkozóan. Tudományos alapja nincs."”
 • 1. bélás 2009. november 12. 13:58
  „Érdekes. És aki színtévesztő az mit lát a skarlátvörösből?
  Cinóber? az milyen?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kalapács alá kerülhet az MGM filmstúdió

A következő hetekben kalapács alá kerülhet Hollywood egyik legpatinásabb filmstúdiója, az MGM -… Tovább olvasom