Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Mint a Titanicban: meghalt, de megmentette a szerelmét

Az olasz óceánjáró balesetének egyik áldozata, egy idős francia férfi életét áldozta, hogy megmentse feleségét.
Nicole Servel 60. születésnapja alkalmából gyermekeitől kapta ajándékba a luxushajó-kirándulást. Férjével, a 70-es éveiben járó Francis Servellel a délnyugat-franciaországi Toulouse közelében, Ramonville-Saint Agne városban éltek.

"A férjemnek köszönhetem az életemet" - mondta Nicole Servel, aki a francia sajtónak részletesen beszámolt kálváriájáról.

"Azt mondta: ugorj, ugorj. Mivel nem tudok úszni, rám adta mentőmellényét. Haboztam, hogy leugorjak-e. Így ő ugrott elsőként. Utánaugrottam. A hátamra fordultam. Kiáltottam neki és visszakiáltott: ne nyugtalankodj, kiúszok. A víz hőmérséklete alig nyolc fok volt. És aztán többé nem láttam" - idézte fel a történteket.

Beszámolója szerint a hajón teljes volt a pánik. "Egyik fedélzetről a másikra, visszazavartak bennünket, mert tele volt minden, emberek estek el és zuhantak egymásra mindenhol. A hajó süllyedt. És ekkor a férjem azt mondta, hogy ugrani kell, le kell ugrani, mert elsüllyedünk" - emlékezett vissza az asszony. Ekkor még egyszer, utoljára megölelték egymást, és a hideg tengerbe vetették magukat.

Újabb képek a Costa Concordiáról - 15 ember után kutatnak. Fotó: MTI (galéria)

"Amíg a vízben voltam és sodródtam egyedül, a gyermekeimre és unokáimra gondoltam. Hogy tartsam magamat. Hogy megpróbáljak életben maradni" - mondta Nicole Servel, aki nem tudja, hogy mennyi ideig volt a vízben és evickélt el a sziklákig.

Az asszonyt végül a sziget lakosai mentették ki, s más túlélőkkel együtt a templomba vitték, ahol az átfagyott emberek felmelegedhettek.

Nicole Servel dühös. Nem volt mentőcsónakjuk, kettőjüknek csak egy mentőmellénye volt, és "nem akadt senki, aki megmentette volna a férjemet. Egyedül voltunk" - kesergett az asszony.

A Costa Concordia nevű olasz óceánjáró luxushajó a toscanai partok közelében fekvő Giglio szigetnél múlt héten pénteken éjjel tíz óra körül beleütközött egy, a tengerfenékből kiálló sziklába és léket kapott. A hatalmas hajó előbb 20, majd a víz beáramlásának következtében 80 fokos szögben a jobb oldalára dőlt.

A hajón összesen 4229 személy tartózkodott, ezer fős személyzet és 3209 turista a világ 62 országából. A tragédia legalább hat ember életét követelte, mintegy hatvanan megsebesültek, tizenöt ember után pedig még mindig kutatnak.

Olvasóink írták

  • 2. kispacni 2012. január 17. 08:15
    „1. Igen, de mint a hírekben is hallottuk, nem tartották meg mindenki számára a mentési gyakorlatot, és úgy tűnik a személyzet sem volt a helyzet magaslatán. És ha elolvastad volna valszeg ha neki is van mentőmellénye, akkor elképzelhető, hogy ő is élne, hisz a felesége is megmenekült ugyanabban a hideg vízben.”
  • 1. crewmember 2012. január 16. 22:57
    „Es ha nem ugrott volna meg ma is elne a sullyedo hajonal az utoldo pillanatig a hajon kell maradni nem? mivel a viz hideg”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három robogóst gázolt el egyszerre - sokkoló videó

Kínában "nemzeti sport" gyalogosokat, bicikliseket, robogósokat elgázolni az úttesten. Tovább olvasom