Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Mit viselt Michelle Obama a beiktatáson?

A beiktatási ceremónia egyik legfontosabb kérdése sokak számára nem az volt, vajon mit mond majd az elnök a beszédében, hanem hogy mit visel a first lady az ünnepségen.
Michelle Obama halszálka mintás sötétkék kabátját Thom Browne tervezte, a kabáthoz viselt elegáns öv és kesztyű J. Crew kollekciójából származott, a nyaklánc és a fülbevaló pedig Cathy Waterman műhelyéből került ki. A csípős washingtoni időben a first lady Reed Krakoff-csizmát húzott, és a tervező alkotta azt a rövid kék kardigánt is, amely a kongresszusi vezetők Barack Obama tiszteletére rendezett ünnepi ebédjén volt rajta.

A beiktatási ünnepségek után a ruhák és a kiegészítők a Nemzeti Archívumba kerülnek - közölte a first lady hivatala.

Fotó: MTI/EPA
Fotó: MTI/EPA

Az elnöki feleségek ruhaválasztása komoly hatással lehet egy tervező vagy egy márka iránti kereslet megélénkülésére. Michelle Obamának a 2009-es első beiktatási bálon viselt fehér sifon ruháját megálmodó fiatal divattervező, Jason Wu is így szerzett tekintélyt magának.

Az is nagy feltűnést keltett, amikor a first lady a napokban változtatott hajviseletén, és frufruval jelent meg. "Szeretem a frufruját. Jól néz ki... Persze ő mindig jól néz ki" - reflektált az elnök a felesége új hajviselete körüli felhajtásra.

Fotó: MTI/EPA
Fotó: MTI/EPA

Az elnökné megjelenése és öltözködési stílusa nemcsak az emberek, hanem a divatszakma képviselőinek a szemében is elegáns és megnyerő. "Az ikon nagy szó, alkalmasint sokszor le is járatták már, de szerintem vele kapcsolatban igazán indokolt a használata - jelentette ki Steven Kolb, az Amerikai Divattervezők Tanácsának vezetője Michelle Obamát méltatva. - A munka, ami végez, és önmaga mint nő igazi ikonná teszi" - fűzte hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Deák Ferenc és a nők kapcsolatát is kutatják a zalai levéltárban

Az elsőre talán pikánsnak tűnő téma nem kizárólag a szerelmekről szól. Szó lesz a Deákhoz kötődő… Tovább olvasom