Délmagyar logó

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 1°C

Nagy volt a veszteség: bezárják a 100 éves filmstúdiót

Bezárják az egy évszázada működő brit Twickenham filmstúdiót, ahol a közelmúltban A Vaslady és az Egy hét Marilynnel című produkció is készült.
A London környékén fekvő stúdió adminisztrációs vezetője, Gerald Krasner elmondta, hogy az utóbbi három évben nagy veszteséget könyveltek el. "Kétlem, hogy fennmaradhatna filmstúdióként" - jelentette ki megjegyezve, hogy az alkalmazottak fele már elment, a többiek pedig a felmondási idejüket töltik.

A felszámolásra júniusig kerülhet sor - értesült a napokban a BBC online hírszolgáltató.

Az 1913-ban megnyílt Twickenhamben számos klasszikus filmet forgattak, köztük 1932-ben a The Missing Rembrandt című Sherlock Holmes-filmet, később pedig a Help! és az Egy nehéz nap éjszakája című Beatles-filmeket. Roman Polanski Iszonyat és Michael Caine Alfie - Szívtelen szívtipró című produkciója ugyancsak a stúdió falai között született.

A brit stúdióban zajlottak A  Vaslady című film utómunkái, de itt készültek az Egy hét Marilynnel című alkotás felvételei is.
A brit stúdióban zajlottak A Vaslady című film utómunkái, de itt készültek az Egy hét Marilynnel című alkotás felvételei is.

Spielberg a Hadak útján című Oscar-jelölt filmjén is dolgoztak a brit stúdióban, és Phyllida Lloyd A Vaslady című, Margaret Thatcherről szóló drámájának utómunkái szintén ott zajlottak, akárcsak a Michelle Wiliamsszel és Kenneth Branagh-val forgatott Egy hét Marilynnel című alkotás felvételei.

"Szerintem szégyen, hogy a Twickenham bezár. Egyike a legöregebb stúdióinknak" - idézte a bbc.co.uk a díszletek biztonságáért felelős Rupert Lloydot, aki A Vaslady című produkcióban is közreműködött. Mint hozzáfűzte, a filmipar amúgy is felszálló ágba került, érkeznek a munkák, nem úgy néz ki, hogy indokolt lenne a redőny lehúzása.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokkolta az ápolónőt, amit a betegszobában látott

Patkány harapdálta egy 42 éves, magatehetetlenül fekő férfi nyakát egy angliai kórházban. Tovább olvasom