Délmagyar logó

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 1°C

Négy változata lesz a Windows 8-nak

Még nem véglegesek a változatok, de az biztos, hogy a Win7 verziókavalkádja után egyszerűbb lesz az eligazodás a 8-ban.
A Microsoft a bejelentette, hogy a Windows Vista és a Windows 7 hat változatának továbbélését jósló pletykák nem bizonyultak megalapozottnak: jelentősen egyszerűsödik a felhasználókat gyakran összezavaró csomagkavalkád az új rendszer esetében - írja az itcafe.hu.

A vállalat bejelentette, hogy a PC-s (x86/64) platformon futó operációs rendszer hivatalos neve Windows 8 lesz, tehát a termék az eddig munkanévként használt elnevezéssel kerül forgalomba. Ebből két fő változat lesz elérhető: az otthoni felhasználóknak szóló Windows 8, valamint a kisvállalati vagy profi otthoni ügyfeleket megcélzó Windows 8 Pro, mely utóbbira – és csak erre – igény szerint önálló addonként telepíthető majd a Windows Media Center pakk. Gyakorlatilag a jelenlegi felosztás Home Basic és Home Premium, illetve Professional és Ultimate kiadásait két változatba konszolidálta a cég.

A rendszer nyelvének megváltoztatására a belépő szintű Windows 8-ban is lesz mód, ez a funkció eddig csak az Enterprise és Ultimate verziókban volt elérhető.

Az önálló termékként nem megvásárolható – csak számítógépeken, tableteken előtelepítve megjelenő – változat neve Windows RT lesz. Ez a kiadás tartalmazza majd a Microsoft Word, Excel, PowerPoint és OneOne érintésvezérlésre optimalizált változatait. Ezen felül abban különbözik a Windows 8-tól, hogy értelemszerűen nem lehet rá frissíteni a Windows 7 kiadásairól; nem lehet rajta futtatni x86/64-re írt alkalmazásokat, valamint hiányzik belőle a Storage Spaces funkció és a Windows Media Player.

Ezeken felül készül még a rendszerből egy nagyvállalati Enterprise kiadás és talán egy önállónak mondható változat a fejlődő országoknak. Az egyes kiadások funkcióit a Microsoft blogján található összehasonlító táblázat foglalja össze.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Énekel, szájdobol, és gitárt is utánoz Áron

Magyarországon egyedülálló produkcióval rukkolt elő a zsombói Angyal Áron: a'cappella multitracket készített Kállay-Saunders András I love you című számából. Tovább olvasom