Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Négylábú lakó költözött az Elysée-palotába

Francois Hollande elnök egy labrador kutyakölyköt kapott ajándékba Kanadából.
Négylábú lakóval gyarapodott karácsonyra a párizsi Elysée-palota: Francois Hollande elnök egy labrador kutyakölyköt kapott ajándékba Kanadából.

A három hónapos fekete nőstény kiskutyát a montréali francia veteránegyesület ajándékozta a francia államfőnek köszönetképpen azért, mert aktívan részt vett a 2014-es év folyamán a számos első és második világháborús megemlékezésen, amelyeken kellőképpen kiemelte a kanadai veteránok érdemeit is.

Az elnök a környezetével egyeztetve a Philae nevet adta a kutyakölyöknek, emlékeztetendő az azonos nevű űrszonda üstökösön való leszállására, Franciaország és más európai államok 2014-es tudományos csúcsteljesítményére.

Az államfő környezetéből származó információk szerint a kis vadászkutya a földszinten kapott lakhelyet, már felfedezte magának a palota kertjét és megszerettette magát az egész személyzettel.

Francois Hollande-nak csak gyermekkorában volt kutyája. Philae beköltöztetésével elődei hagyományát folytatja, mivel Valéry Giscard d'Estaing, Francois Mitterrand, Jacques Chirac és Nicolas Sarkozy is tartott egy labradort a palotában hivatali évei alatt, bár Chirac egy máltai selyemkutyával fejezte be második mandátumát.

A négylábú elnöki társak közül némelyik híressé vált, például Baltique, amely 1996-os temetéséig elkísérte Francois Mitterrand-t.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem levélben köszönte meg az ajándékát? Próbálja ki!

Érdemes kézzel írott levélben megköszönni a karácsonyi ajándékot, az ilyen gesztus ugyanis a… Tovább olvasom