Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 17°C | 27°C Még több cikk.

Negyven éve kezdődött a Derrick című filmsorozat

Negyven éve, pontosan 1974. október 20-án vetítették le a Derrick című, nagy sikert aratott német krimisorozat első epizódját.
Stephan Derrick főfelügyelő és partnere, Harry Klein nyomozásait több mint száz ország televíziónézői láthatták azóta.

A ZDF német televízió 24 év alatt 281 epizódot készített, az egyes részeket mindig vasárnap este vetítették le. A főszerepben Horst Tappert játszott, aki 2008-ban, 85 éves korában hunyt el. Csak halála után 5 évvel derült ki, hogy korábban a náci fegyveres alakulat, a Waffen-SS tagja volt.

A nyomozó és Fritz Wepper által megformált társa a sorozatban a müncheni felső tízezer körében elkövetett gyilkosságok ügyében nyomozott. A forgatókönyvek Herbert Reinecker tollából születtek, a producer Helmut Ringelmann (1926-2011) volt.

A sorozatot 102 ország tévéi vásárolták meg, ezzel a Derrick a német közszolgálati televízió egyik legsikeresebb exportcikke lett.

Az utolsó epizódot 1998. október 16-án láthatták a ZDF nézői, mintegy 10,3 millióan. Utolsó szavaival Stephan Derrick megköszönte a segítséget partnerének, majd eltűnt a müncheni éjszakában.

Umberto Eco hevesen kritizálta az Olaszországban is nagyon népszerű sorozat. "Derrick népszerűsége egyszerűen átlagosságára vezethető vissza. A bennünk lévő középszerűség kibontakoztatásában segít, amelyről azt hittük, elnyomtuk már magunkban. Derrick népszerűsége annak köszönhető, hogy ő maga a középszerűség diadala" - fogalmazott az olasz író.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Peking új kedvencei a francia óriásrobotok

Két hatalmas robottal, illetve kettejük küzdelmével szórakoztatták a hétvégén az összegyűlt… Tovább olvasom