Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Nehéz döntés előtt: asztrológus, barátnő, lelkipásztor segíthet át a sorsfordulókon

Életünk során számos alkalommal kell döntéseket hoznunk. Kisebbeket és nagyobbakat: hogy hol nyaraljunk a családunkkal, melyik iskolába írassuk be gyerekeinket, férjhez menjünk-e, megnősüljünk-e. Szinte mindenki kér tanácsot valakitől. De kitől?
A fontosabb kérdésekben – amelyek az ember életét hosszabb távon meghatározzák – sokan kérnek tanácsot másoktól. Van, aki szüleivel, testvéreivel, barátaival vitatja meg a lehetőségeit, és van, aki asztrológustól vagy lelkipásztortól kér tanácsot.

Sári Marian asztrológus azt mondja: a nehéz helyzetben lévő, válaszút előtt álló emberek keresik őt fel, hogy kifürkésszék a csillagok üzenetét, és ennek ismeretében próbáljanak helyes döntést hozni.

– A leggyakoribb kérdések, hogy elváljon-e valaki vagy sem, váltson-e munkahelyet, vagy maradjon a régi állásában, milyen szakmát tanuljon – fogalmazott az asztrológus. Szerinte manapság még mindig nem férfias dolog segítséget kérni, inkább a nők azok, akik felvállalják, hogy egyedül nem tudnak dönteni. Az erősebb nem tagjai inkább üzlettel, vállalkozással kapcsolatban kérnek tanácsot, a nők a család ügyeivel fordulnak asztrológushoz.

Kondé atya fontosnak tartja, hogy a komoly döntések előtt mindenki imádkozzon a szentek bölcsességéért. Fotó: Schmidt Andrea
Kondé atya fontosnak tartja, hogy a komoly döntések előtt mindenki imádkozzon a szentek bölcsességéért.
Fotó: Schmidt Andrea

Kondé Lajos plébános hangsúlyozza: ő nem tanácsadó, hanem lelkipásztor. – A születéstől a párválasztásig fontos döntéseket hozunk. Ha valaki komoly döntés előtt áll, vagy akár családi nehézségei vannak, ha beteg, vagy a családjában haláleset történik, és hozzám fordul, akkor mindezt átbeszéljük – mondja Kondé atya.

A plébános hangsúlyozza: ő senki helyett nem dönthet. Fontosnak tartja, hogy megbeszéljék, melyek az adott ember életében a nehezítő körülmények, melyek azok a tényezők, amelyeket esetleg nem vett észre.

– Lelkipásztorként örülök annak, hogy nagyon sok fiatal fordul hozzám. A párválasztás döntéseit, a szakítás küzdelmét megosztják velem. Hozzá kell tenni, nagyon fontosnak tartom, hogy ha valaki döntést hoz, imádkozzon a szentek bölcsességéért, és tegyen meg mindent azért, hogy jó döntést hozzon, hogy az Úristen előtt fel tudja vállalni, és képviselni is tudja – teszi hozzá Kondé Lajos.

Eltűnnek a tradíciók
Egy amerikai felmérés szerint a nők 70 százaléka ma már nem a szüleitől, hanem a barátaitól kér tanácsot nehéz helyzetekben – a család szerepe az utóbbi időben csökken, míg a barátoké nő. A megkérdezettek 52 százaléka mondta azt, hogy egyetlen emberrel – a legjobb barátnőjével – beszéli meg gondjait, míg a többiek azt válaszolták: két-három hozzájuk közelállóval beszélnek bizalmasan.

Olvasóink írták

 • 4. Fószer 2010. augusztus 20. 01:49
  „3. Lopni kell,kőkeményen!!!!!”
 • 3. igazságkereső 2010. augusztus 19. 17:46
  „Én is szeretnék tanácsot kérni valakitől,de ugyan kitől is lehetne? A szegedi "Délépítő Zrt fa." felszámolása 2007.július 6.-a óta tart,de a dolgozók még egy forintot sem láttak a felszámolóbiztos,ügyvéd Dr.Munz Károly 3 éves tevékenysége alatt a végkielégítési összegükből,melyet maga a felszámolóbiztos, a Horizont Holding ügyvezetője hagyott jóvá! A fizetéseket ugyan megkapták a Bérgarancia Alapból, de ezzel le is tudta a felszámolóbiztos a ki nem fizetett végkielégítések problémáját, vagy Magyarországon már valóban sporttá vált, hogy a végkielégítéseket- melyek egyébként ugyan olyan jogerősek,mint a munkabér !-. Vajon ki ellenőrzi a felszámolóbiztosok tevékenységét,ki és mikor reménykedhet abban,hogy csak meg kapja a végkielégítését?!”
 • 2. theseus 2010. augusztus 19. 10:00
  „Szegény Kondé atya jó társaságba került! Kíváncsi vagyok, hogy az újságíró elárulta-e neki, hogy egy aszrológussal fog szerepelni egy cikkben, ráadásul utána, második helyen, amolyan konzervatív alternatívaként. Már csak a jósnő és társaik hiányoztak.
  Bár a DM régóta bulvárosodik, és egy ilyen rövid cikktől nem is lehet elvárni, hogy igazán mélyen tárgyalja a témát, ennél azért többet vártam volna Nemcsók Évától is. Úgy látszik, a Daily Mail cikkjeit tartja mintának, amelyeket fordítani szokott.”
 • 1. egal 2010. augusztus 17. 20:15
  „"...vagy a családjában haláleset történik,mindezt átbeszéljük."- ez tényleg így van?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így még soha nem láttad Lendvai Ildikót - fotók

A balatonfüredi Marina Szálloda strandján kapta lencsevégre a Blikk olvasó-riportere Lendvai… Tovább olvasom