Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 1°C | 6°C Még több cikk.

Nem csak személyekkel lehet barátkozni a Facebook-on

Kutatók szerint újabb baráti, társadalmi körök vannak kialakulóban, méghozzá a Facebook-tagok által látogatott oldalak hozzák létre ezeket az új közösségeket.
A Facebook-ra egyre inkább jellemző, hogy a felhasználók - világszerte 750 millió ember - már nem csak ismerőseiket, barátaikat jelölik be a közösségi portálon, hanem azokat a helyeket is - edzőtermek, étterem, szórakozóhely, mozi - ahol gyakran megfordulnak, az egykori iskolákat és természetesen a munkahelyüket is.

Így a közösségi háló mindenki számára kitágítja a határokat, és ezzel lehetőséget ad a felhasználóknak arra, hogy új ismerősöket szerezzenek a Facebook-on keresztül - olyanokat, akiket még soha az életben nem láttak, akikkel még soha nem találkoztak.

Mindenki tudja, hogy a barátok barátaival a kapcsolat korántsem olyan szoros, mint a belső körben elhelyezkedő, az adott személyhez közelálló barátokkal - de ez egy idő után akár másként is alakulhat.

A Facebook láthatóan igyekszik felhasználóit az által is megtartani, hogy már nem csupán személyek, hanem cégek, vállalkozások, sőt, városok is regisztrálhatnak. Teszik ezt annak tudatában, hogy az ismerősként felvehető barátok, személyek száma egy idő után stagnálni fog, ez viszont a közösségi portálon tartja az embereket.

Ugyanakkor a kutatók arra is rámutattak: annak, aki nem csupán személyeket jelöl meg ismerősként, néhány hónap alatt akár harminc százalékkal is bővülhet az ismeretségi köre, mert felveszi a kapcsolatot azokkal, akik ugyan azokat a helyeket látogatják.

Azt nem lehet tudni, hogy a Facebook-os ismeretségből hány alkalommal lesz személyes találkozás és tartós viszony, az viszont bizonyos, hogy a Facebook ezzel az ötletével arra ösztönzi a felhasználókat, hogy több időt töltsenek el a közösségi portálon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keleti motívumok a magyar divattervezők őszi-téli kollekciójában

A keleti kultúrákra jellemző erőteljes szín- és motívumhasználat többször is visszaköszönt az Ahn… Tovább olvasom