Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Nem felel meg a Google adatvédelmi szabályozása az EU követelményeinek

Nem felelnek meg az Európai Unió előírásainak a Google új adatvédelmi szabályai, ezért az unió azok módosítására szólította fel az amerikai óriáscéget - közölték kedden a 27 tagállam adatvédelmi hatóságai.
A közös közleményben a hatóságok arra kérték a Google-t, hogy világosabban és pontosabban tájékoztassa őket a begyűjtött adatokról, valamint nyolc ajánlást is megfogalmaztak a vállalat számára. A tagállamok szerint a Google-nak "hatékony és nyilvános" intézkedéseket kell hoznia, hogy szabályozása mielőbb összhangba kerüljön az uniós törvényekkel.

A Google az adatvédelmi irányelveinek leegyszerűsítésére hivatkozva a mintegy hatvan eddigi felhasználási szabályt egyetlen előírássá tömörítette, és a különböző termékeiből - mint például a Gmail levelezőrendszer vagy a Google+ közösségi portál - érkező adatokat is egy helyre gyűjtötte össze. A francia adatvédelmi hatóság (CNIL) már májusban felhívta a többi tagország figyelmét, hogy a cégóriás új szabályai nem felelnek meg az európai direktíváknak. A CNIL a szabályok vizsgálata után ismét arra jutott, hogy a Google "nem kötelezte el magát az Információs és Liberalizációs Direktíva mellett", a hatóság kérdéséire a cég pontatlanul válaszolt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem akarnak angolul tanulni, elfoglalták az iskolát - videóval

Elfoglaltak egy főiskolát a kötelező angoloktatás ellen tiltakozó diákok Mexikóban. Tovább olvasom