Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 16°C | 25°C Még több cikk.

Nem igaz, hogy Friderikuszt most megverte House!

Friderikusz Sándor jogi képviselője ismét a következők helyreigazítását kérte lapunktól.

"Lapunk 2012. június 4-i számában minden valóságalap nélkül azt állítottuk, hogy "Friderikuszt most megverte House".

Ugyan a lapjuk cikkének már a bevezetője elismeri, hogy május 30-án csaka 18-49-es korcsoportban maradt alul a Legyen Ön is Milliomos!, a hatodik bekezdésben pedig elismeri, hogy "a teljes népesség körében a vetélkedő nyert, majd 350 ezerrel látták kevesebben House-t", mindez azonban nem gátolja meg a címszerkesztőt vagy azt a személyt, aki a cikknek címet adott, hogy a címbén ismét hazugságot állítson, ugyanis ezúttal sem verte meg a House Friderikuszt, illetve a Legyen ön is Millimost!

Hogy a 18-49-es korcsoport tagjai közül 73 ezerrel többen nézték az orvos sorozatát, mint a vetélkedőt, az tény, azonban ez nem jelenti azt, mint amit lapjuk írásának címében közöt, hogy tudniillik "Friderikuszt most megverte House"-t.

Mint azt előző helyreigazításunkban igyekeztünk tudatosítani, természetesen nem azonos egy műsor nézettségével az, hogy egy kiragadott korcsoportból mennyien nézik a szóvan forgó műsort. Ha egy cikk nézettségről ír, abba minden tévénéző beleértendő, és nem lehet kiemelni az újságíró kénye-kedve szerint bizonyos korcsoportokat. A 18-29., a 18-39, a 18-49. korcsoport csak és kizárólag a reklámozókat érdekli, senki mást, tehát, bugyuta dolog azt a hamis látszatot kelteni, hogyha egy műsor nézettségéről írunk, hogy kiragadunk bizonyos korcsoportokat, mintha az egyenlő lenne egy műsor teljes nézettségével. A nézőszámba éppúgy veleszámítanak a 18 év alatti fiatalok vagy egy internetes felület látogatottságát sem csak és kizárólag a 18-49. év közötti személyekkel mérik, hanem minden olvasót beleszámítanak, tekintet nélkül korukra, úgy egy tévéműsor nézettségéve is beleszámít mindenki, aki nézte az adott programot.

Mivel pár napja egyszer már kénytelenek voltunk helyreigazítani Önöket, mert automatikusan és ellenőrizetlenül átvették a Vasárnapi Blikk hazugságoktól hemzsegő írását, most ismét kénytelenek vagyunk a helyreigazítás eszközével élni, de most már saját maguk igyekeztek hamis látszatot kelteni.

Egyúttal felszólítjuk Önöket, a jövőben tartózkodjanak a tendenciózus címadástól és a valótlan tartalmú cikkek automatikus átvételétől, mert ezzel egyrészt nagyban rongálják lapjuk hírnevét, másrészt - egy héten belül immár a második valótlan tényállításuk után - a következő alkalommal már kénytelenek leszünk más módon, bírósági úton elégtételt venni!"

Olvasóink írták

  • 3. Én66 2012. június 08. 13:38
    „Arról se feledkezzünk meg azért, hogy a House most ismétlés... Csókolom! Nem mindegy, hiszen ezt az epizódot már láthattuk korábban...”
  • 2. Queenmargareth 2012. június 08. 12:05
    „???????????Már kijavították egyszer, ez most mi?”
  • 1. t680822g 2012. június 08. 11:14
    „Friderikusz nagyon gyenge... mesterkélt, erőltetett humorával... Nem csoda, hogy nem nézik a Milliomost....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Első baba-mama közönségtalálkozó Dobó Katával

A Philips AVENT első Facebook rajongók számára rendezett baba-mama találkozóján részt vett Dobó… Tovább olvasom