Délmagyar logó

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 31°C Még több cikk.

Nem szabad beleszólni a pályaválasztásba

A gyerekek többsége 4-5 évesen a szülők nyomdokaiba szeretne lépni, nem volt ez másként a Kaszás Attila-díjas szegedi színész, Borovics Tamás kislányánál sem. Családjukban az anyuka, Varga T. Zsuzsa is évekig a Szegedi Nemzeti Színház oszlopos tagja volt, így volt honnan ihletet merítenie lányuknak. De hogyan kezelték ők ezt a helyzetet?
– Anna idén már a 11. születésnapját ünnepli, és persze mint minden gyereknél, nála is felmerült, hogy azzal szeretne foglalkozni, amivel a szülei: a színészettel. Szerencsére úgy tűnik, ez csak egy átmeneti fellángolás volt, viszont a kora ellenére igen határozott elképzelése van arról, hogy milyen pályán szeretne később mozogni – mondja Borovics Tamás, a Szegedi Nemzeti Színház színésze. Lapunknak elárulta: feleségével sokszor beszéltek arról, hogy mi lesz, ha a pályaválasztásra kerül a sor, és arra jutottak, a döntést Annára fogják bízni.

– Azt megfogadtuk, és ehhez tartjuk is magunkat, hogy semmilyen pályától nem fogjuk eltiltani, vagy a kellőnél jobban ösztönözni akkor, ha látjuk rajta, hogy abban ő nem érezné jól magát. Úgy látjuk, ebbe nem szabad beleszólni, elvégre az ő életéről van szó. Tanácsot persze adunk, és finoman megpróbáljuk terelgetni például azzal, hogy minden szakmának elmondjuk az előnyét és a hátrányát, de ennél jobban nem szeretnénk befolyásolni. Szerencsére nagyon értelmes kislány, és úgy lehet vele beszélgetni, mintha egy felnőtt ülne velünk szemben – hangsúlyozza Borovics Tamás.

Borovics Tamás feleségével, Varga T. Zsuzsával és kislányukkal, Annával. Fotó: DM
Borovics Tamás feleségével, Varga T. Zsuzsával és kislányukkal, Annával. Fotó: DM

Anna ugyan már nem szeretne színész lenni, de az irodalom iránti érdeklődése továbbra is igen erős, és ez a hétköznapokban is látszik.
– Rendkívül büszke apuka vagyok, több szempontból is. Egyrészről Anna a kortársaihoz képest rengeteget olvas, számára a legszebb születésnapi ajándék vagy jutalom egy jó bizonyítványért egy könyv. Néhány éve már rendszeresen ír meséket, így felmerült, hogy írónő lenne. Mindemellett nagyon szereti az állatokat, érdekli a biológia is, ezért most éppen az a cél, hogy állatorvos váljon belőle. Ez utóbbi talán mindennél közelebb áll a szívemhez, hiszen jómagam erdészeti iskolát végeztem, és egy időben tengerbiológus vagy valami hasonló képesítésű szakember szerettem volna lenni. Ugyanakkor pont ezért kell még jobban vigyáznom, hogy még véletlenül se befolyásoljam majd a saját elfogultságommal az ő későbbi döntését – hangsúlyozza a szegedi színész.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bruce Dickinson meggyógyult a nyelvrákból

Az Iron Maiden énekese közleményben köszönte meg a "fantasztikus orvosi gárdának óriási… Tovább olvasom