Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Nézői nyomásra újra képernyőn a Maradj talpon!

Az M1 naponta jelentkező népszerű kvízműsora tavasszal több speciális epizóddal is jelentkezik.
Nézői nyomásra már tavasszal visszatér az a Maradj talpon! című kvízműsor - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája szerdán.

Az összegzés felidézi, hogy december 31-én szilveszteri műsorral búcsúzott Gundel Takács Gábor kvízműsora a nézőktől. A tudásalapú vetélkedő 2011. októberi indulása óta 233 alkalommal jelentkezett hétköznapokon az M1 esti Híradója előtti sávban. Gundel Takács Gábor vetélkedője a közszolgálati televíziócsatorna legnézettebb műsorai között volt: adásonként átlagban csaknem félmillió ember nézte, és estéről estére mintegy egymillió tévénéző kapcsolódott be az izgalmakba. A legnézettebb adások a szilveszteri különkiadások voltak: 2011 utolsó napján 780 ezer fős, 2012. december 31-én pedig 897 ezer fős nézettséget ért el a népszerű vetélkedő.

"A sajtóhíresztelésekkel ellentétben nem volt szó a Maradj talpon! megszüntetéséről, viszont úgy éreztük jobb, ha pihentetjük egy ideig" - idézi a közlemény Lencsó Ritát, az MTVA sajtófőnökét. "Abban mindenki egyetértett, hogy a műsor 233 adás után megérdemel egy kis pihenőt. Tisztában voltunk azzal is, hogy a vetélkedőt és Gundit is nagyon szeretik, arra viszont nem számítottunk, hogy a nézők ilyen hevesen követelik majd vissza kedvenc műsorukat, ezért döntöttünk úgy, hogy a tervezettnél korábban, már március közepén visszatérhet a képernyőre" - tette hozzá a sajtófőnök.

A műsor indulása óta vezetett statisztikák szerint a játékba 20 ezernél is többen jelentkeztek, több mint 2400 versenyző ki is próbálhatta magát a stúdióban. Kétezren ugyan a titokzatos süllyesztőn át távoztak, a többiek viszont összesen 433 millió forinttal lettek gazdagabbak. A fődíjat, a 25 millió forintot eddig két játékos vihette haza: Bajorfi Ákos ügyvéd volt az első 2012 februárjában, majd Kádár Zoltán közgazdász 2012 decemberében. Mind a 10 párbajt eddig négy játékos vállalta, de közülük ketten is üres kézzel "pottyantak le". A legeredményesebb női játékos 9 párbajt vívott meg sikeresen, 2 millió 750 ezer 200 forintot gyűjtött össze, de ő már a 10. megmérettetésre nem vállalkozott. A játékban 15 ezer 700 kérdés hangzott el.

A naponta jelentkező műsor tavasszal több speciális epizóddal is jelentkezik. A gyerekek újabb lehetőségre számíthatnak, de színészekkel, néptáncosokkal is terveznek színes adásokat - közölte az MTVA.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szexi csajok pózolnak a bizarr naptár lapjain - fotók 18+

Csodaszép nők és undorító trágya ellentétre alapoztak minden idők egyik legbizarrabb naptárának… Tovább olvasom