Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Nicole Kidman ˝a sivatag királynőjeként˝ érkezett a Berlinaléra

Gertrude Bell kalandos életéről szóló filmet mutattak be a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon Werner Herzog rendezésében és Nicole Kidman főszereplésével.
Az életrajzi alkotás, amellyel kapcsolatban a 72 éves német rendező hangsúlyozta, hogy nem történelemleckének szánta, olyannyira az színésznőre épül, hogy egy kivételével valamennyi jelenetben látható. "Bárcsak korábban kezdtem volna női főszereplőkkel dolgozni" - mondta Werner Herzog a film pénteki sajtótájékoztatóján.

A Queen of the Desert (A sivatag királynője) az utazó, felfedező, diplomata és kém Gertrude Bell életét eleveníti fel. A női Arábiai Lawrence-ként emlegetett kalandornő bejárta az Arab-félszigetet - ami azt illeti, T.E. Lawrence-t is ismerte -, beduinokkal barátkozott és jelentős szerepe volt a Közel-Kelet sorsának száz évvel ezelőtti alakulásában.

James Franco amerikai, Nicole Kidman ausztrál és Damian Lewis brit színészek, valamint Werner Herzog német rendező (b-j) érkezik a Queen of the Desert című filmjük vetítésére a 65. Berlini Nemzetközi
James Franco amerikai, Nicole Kidman ausztrál és Damian Lewis brit színészek, valamint Werner Herzog német rendező (b-j) érkezik a Queen of the Desert című filmjük vetítésére a 65. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon február 6-án.
Fotó: MTI/AP/Axel Schmidt

Nicole Kidman a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy nemcsak Bell története, hanem a rendkívüli forgatási lehetőségek miatt is mondott igent Werner Herzog felkérésére. Mint mondta, örömmel lépett ki "komfortzónájából", és a sivatagi munka alatt felejthetetlen élményekkel lett gazdagabb. Ilyen volt például, hogy a szabad ég alatt éjszakázhatott. "Olyan dolgokban volt részem, amelyekben korábban nem, és vélhetően már nem is lesz" - elevenítette fel.

Werner Herzog úgy fogalmazott, reméli, hogy a film segít jobban megérteni a térséget és annak politikai folyamatait, amelyek a részben Gertrude Bell által megrajzolt határok miatt oly' bonyolultak még ma is. Az aktuális helyzetre utalva a rendező hozzátette: amennyiben a Nyugat nem érti meg a régiót, az azzal fenyeget, hogy a Közel-Kelet még inkább az Iszlám Állam nevű terrorszervezet markába kerül.

Nicole Kidman ausztrál színésznő, Werner Herzog német rendező és felesége, Lena (j-b) érkezik a Queen of the Desert című filmjük vetítésére a 65. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon 2015. február 6-án.
Nicole Kidman ausztrál színésznő, Werner Herzog német rendező és felesége, Lena (j-b) érkezik a Queen of the Desert című filmjük vetítésére a 65. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon február 6-án.
Fotó: MTI/EPA/Michael Kappeler

A Queen of the Desert vegyes kritikákat kapott. A The Independent című brit lap például azt írta, Werner Herzog most járt a legközelebb ahhoz, hogy konvencionális hollywoodi filmet készítsen, ugyanakkor az alkotás híján van a rendező védjegyének tartott hévnek és vadságnak.

A filmben Robert Pattinson, James Franco és Damian Lewis játsszák a férfi főszerepeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

14,2 millió euróért kelt el Alain Delon egykori Ferrarija

A jármű évtizedekre eltűnt, tavaly szeptemberben egy franciaországi birtokon került elő. Tovább olvasom