Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 4°C Még több cikk.

Növelte árbevételét a TV2

A TV2 csoport tavalyi nettó árbevétele 16,2 milliárd forint volt, vagyis a társaság 13,6 százalékkal növelte azt az egy évvel korábbi pénzügyi mérlegében szereplő adatokhoz képest - az eredményekről kedden közleményben tájékoztatta a tévétársaság az MTI-t.
A médiavállalat közleményében rámutat: az árbevétel-növekedést 6 százalékkal csökkenő televíziós reklámpiacon érte el. Azt is közölték: a csoport a nézettségi eredményét tekintve január óta piacvezető.

A médiavállalat tavaly 8,5 százalékkal több forrást fordított saját gyártású műsorok készítésére, filmberuházásai 16 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit.

Személyi kiadásokra a korábbi évnél 11 százalékkal többet fordítottak, összesen 3,1 milliárd forintot, 237-ről 262-re növelve a foglalkoztatottak számát.

A TV2 csoport 6,8 milliárd forint értékben írt le a korábbi évek veszteségeit nagy mértékben növelő filmcsomagjából, ezzel egyrészt felszabadítva forrásokat a helyi gyártásra, másrészt javítva megmaradó filmcsomagjának minőségét. A könyvelés-technikai filmcsomag értékvesztést leszámítva operatív működésének eredményeként a televíziós társaság 3,4 milliárd forintról 3,1 milliárd forintra csökkentette veszteségét.

A társaság eredménykimutatásából kiderül, hogy a cég mérleg szerinti vesztesége mintegy négymilliárd forinttal romlott 2013-ban, meghaladva a 10,8 milliárd forintot.

A TV2 tavaly év végén került teljes mértékben magyar tulajdonba. A ProSiebenSat.1 cégcsoport december 23-án jelentette be, hogy eladta a TV2-t is üzemeltető MTM-SBS Zrt-t. A TV2 honlapján közzétett közlemény szerint az országos kereskedelmi csatornát, a portfolióba tartozó három kábelcsatornát (SuperTV2, FEM3, PRO4) és a cégcsoport minden eszközét Simon Zsolt TV2 vezérigazgatónak és Yvonne Dederick gazdasági igazgatónak a tulajdonában lévő TV-HU1 Kft. és a TV-CEE1 Kft. vásárolta meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európai koncertkörútra indul a Dirty Slippers

A Lobó-Szalóky Lázár énekes-gitáros vezette Dirty Slippers június 1-jén a budapesti Fészek Klubban… Tovább olvasom