Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Nyomozást rendelt el az ügyészség a kemecsei férfi halálának ügyében

Kemecse - Hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás és más bűncselekmények miatt rendelt el nyomozást az előállítás közben elhunyt kemecsei férfi halálának ügyében a Nyíregyházi Nyomozó Ügyészség.
A férfi házastársa feljelentést tett a kemecsei rendőrőrsön amiatt, hogy férje előállítás közben meghalt – mondta Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője. Hozzátette: mivel rendőrök ellen irányult a feljelentés, az ügy átkerült az ügyészségre.

A szóvivő tájékoztatása szerint a nyomozóhatóság december 28-án rendelte el a nyomozást hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt. Az eljárás során egyelőre iratokat szerzett be az ügyészség, s várja a végleges boncjegyzőkönyv és a szakértői vélemény elkészültét.

A nyomozás alapesetben február 28-ig tart, de ezt meg lehet hosszabbítani, amíg a tényállást az ügyészség teljes körűen nem tisztázza – jegyezte meg Szilágyi László.

A rendőrök még december 26-án mentek ki egy kemecsei lakáshoz, mert információik szerint ott egy olyan férfi tartózkodott, aki ellen négy elfogatóparancs volt érvényben. A 49 éves férfit testi sértés, garázdaság, lopás, valamint meg nem kezdett, egy év négy hónapos jogerős szabadságvesztés miatt körözték.

A rendőrség korábbi közlése szerint a rendőrök megérkezésekor a férfi az ágy alá bújt, de nem tanúsított ellenállást, így testi kényszer alkalmazása nélkül megbilincselték és a rendőrautóba ültették. Úton a kapitányság felé a férfi hirtelen rosszul lett és elvesztette az eszméletét. Azonnal mentőt hívtak, levették a bilincset, és megkezdték az újraélesztést, amelyet azután a kiérkező mentők folytattak, de a férfin már nem tudtak segíteni.

Az előzetes igazságügyi boncjegyzőkönyv szerint a férfi természetes úton, keringési elégtelenség miatt vesztette életét, testén nem találtak erőszakra, bűncselekményre utaló sérüléseket – tette közzé honlapján még decemberben a megyei rendőr-főkapitányság.

A Szabolcs megyei Esélyek Házának sajtóreferense a családtagok elbeszélésére hivatkozva korábban azt mondta, a rendőrök sokkolóval akarták kiszedni az ágy alól a férfit, és amikor kihúzták, már halott volt.

A rendőrség akkori közleményében visszautasította és cáfolta azokat a „rosszindulatú híreszteléseket", amelyek szerint a körözött bűnöző elfogásakor elektromos sokkolót használtak volna; tájékoztatásuk szerint ilyen kényszerítő eszközt nem szerzett be és nem is rendszeresített a szervezet.

Olvasóink írták

 • 8. Esélyegyenlőség 2011. január 07. 19:45
  „A tény : csak a gyengébbek kedvéért irom. EZ MÁR HULLAGYALÁZÁS!!!!Az az ember lehet hogy a BTK -szerint egy elitélt volt mégis csak 1 ember volt, de viszont egy állatról nem beszélünk igy nem emberekről mint ahogy itt is olvasható hogy ezzel csak nyertünk!!!!
  A jogokról pedig csak annyit hogy nem csak analfabéta cigányok léteznek Magyarországon hanem tanultak is.”
 • 7. utazó81 2011. január 04. 06:03
  „A napokban megütötte a fülem egy nyilatkozatban a következő mondat.Mi Magyar cigányok vagyunk.Ez mit jelent?Egyébként az általam is tisztelt 100 tagú cigányzenekar egyik tagja nyilatkozta.”
 • 6. szilléri 2011. január 03. 23:39
  „A tények és a gyengébbek kedvéért !

  49 éves Lakatos nevű cigány, ült 32 évet, 14 éves koráig simán megélhetési bűnöző volt ergo nem csukták le mint kiskorú ,,tornából és büntetésből" felmentetett.

  32 év napi 9500 Ft ellátás 365 nappal szorozva = 112 millió forint

  Már nyertünk az ügyön !”
 • 5. geza 2011. január 03. 20:27
  „Legyen vizsgálat nekik jogaik vannak. Kíváncsi lennék hogy a 8 általánost sem végezett polgártársaink honnan, kiktől vannak tisztában a jogaikkal?
  Más: ha a tárgyalás után egyből a sittre vitték volna, nem lett volna ilyen.”
 • 4. történész 2011. január 03. 18:42
  „hát igen érdekes.. A kérdés az,hogy vajon minden vélt rendőri túlkapást megvizsgál-e az ügyészség,továbbá,ha kiderül a rendőrök vétlensége vajon a tönkrement idegeiket, az állam díjmentesen kicseréli ? Ma már szóbeszéd a rendőrök között,hogy a delikvensek azzal riogatják a velük szemben intézkedő rendőröket ,hogy kirúgatlak ,feljelentelek három csávó is állítja az igazamat stb..Sajnos ez a kérdéses népcsoport különleges töltetű és nekik a hamis mondás nem okoz lelki válságot. De vajon mit tesz az állam..akkor ha bebizonyosodik a rendőr rágalmazása..amit egyensúlyba min 12 havi börtönnel lehetne visszafogni. Ilyet még egy rendőrtől sem halottam”
 • 3. novaklaszlo56 2011. január 03. 18:21
  „Jaj, fiúk! Magyar verés, cigány verés... Ilyen definíciók nincsenek a Btk-ban. Nem állítom, hogy tökéletesen rendben van minden az igazságszolgáltatásunk körül - nagy hiba lenne ezt mondani -, de ez esetben a dolgok, úgy tűnik, rendben zajlanak.
  Az esetről szóló korábbi tudósítások kapcsán már írtam, hogy logikai hiba van a rendőrség érvelésében (az, hogy a testületnél sokkoló nincs rendszeresítve, logikailag nem cáfolja annak a használatát: a két premissza között semmiféle logikai kapcsolat nincs), és ezt az ügyészség is észrevette. De ez még semmit sem jelent azon kívül, hogy az események részleteit tisztázandó, le kell folytatni a vizsgálatot a feljelentés tárgyában. Mellesleg a kollapszust akár ilyen eszköz használata is okozhatja, de hogy itt, ez esetben pontosan mi volt a halál oka, az hogyan, mitől, hol, mikor (ágy alatt, út közben, kórházban...) következett be, azt egyelőre kár is lenne találgatni.
  Mindenesetre az ügyészség hozzáállása és eljárása megnyugtatónak tűnik. Nyilván eredményes is lesz.
  Bár ilyen lenne a hatóságok affinitása minden ügyhöz! Például még mindig semmit nem tudok az árpádhalmi kis srácot lágyékon rúgó pedagógus elleni eljárás eredményéről. Meg a srácról sem, de ezt jobban viselem, megértem, hisz ő még kiskorú, védeni kell a túlzott nyilvánosság ártalmaival szemben - is.”
 • 2. dodó 2011. január 03. 17:49
  „A magyarverések-kifosztások ügyében kissé lassabban reagál a "független" ügyészség.”
 • 1. KolompárRómeó 2011. január 03. 17:25
  „A kirekesztettek a jogaikkal nagyon tisztában vannak. De csak azzal.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyilkolt a hagyományos újévi rizsdesszert

Legkevesebb hét ember fulladásos halálát okozta Japánban a mocsi nevű tradicionális újévi… Tovább olvasom