Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

Ő lehet a világ legidősebb embere

Egy 115 éves, Detroit környékén élő nő lehet a világ legidősebb személye, miután hétfőn elhunyt a 116 éves arkansasi Gertrude Weaver.
A világ legidősebb embereit felkutató Los Angeles-i központú Gerontológiai Kutatócsoport (GRG) szerint Jeralean Talley lehet a világ igazoltan legidősebb embere. Elődje, a szintén amerikai Gertrude Weaver volt, aki azonban csupán pár napig lehetett a cím várományosa, miután a korábbi hivatalos korrekorder, a japán Okava Miszao asszony április elsején, 117 évesen elhunyt.

1
2014. május 22-én a Michigan állambeli Inksterben készített kép az 1899. május 23-án született amerikai Jeralean Talley-ról. A Los Angeles-i Gerontológiai Kutatóintézet szerint Talley lett a világ legidősebb embere, miután elődje, Gertrude Weaver néhány nappal az után, hogy ő lett világ igazoltan legidősebb embere, 2015. április 6-án, 116 éves korában elhunyt.
Fotó: MTI/AP/Detroit Free Press/Elisha Anderson

Jeralean Talley 1899. május 23-án született. Amikor a Detroit Free Press helyi lap munkatársa a hosszú élet titkáról kérdezte, az asszony válaszában kijelentette, nincs a kezében semmiféle kulcs. "Mindez felülről jön. Ez a legjobb tanács, amit adhatok. A titok nincs sem az én kezemben, sem máséban" - vélte.

Az idős asszony hozzátette azt is, minden embernek úgy kellene kezelnie társait, ahogyan szeretné, hogy mások kezeljék őt. Hasonlóan vélekedett a hazugságról is: "Ha én nem hazudok rólad, te sem fogsz hazudni rólam".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Michelle Obamának nem tetszik, hogy befolyásosnak tartják lányait

Semmit nem tettek azért, hogy befolyásosak legyenek - mondta az amerikai first lady. Tovább olvasom