Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Októbertől jön a Terápia az HBO-n

Október 22-től látható Mácsai Pál főszereplésével a 40 részes Terápia az HBO csatornán.
A magyar HBO csatorna 2012. október 22-én, hétfőn, egy bárki által hozzáférhető kódolatlan napon mutatja be új saját gyártású drámasorozatának, a Terápiának az első epizódját. A 40 részes szériát nyolc héten keresztül, 2012. december 15-ig minden hétköznap 21.00 órától élvezhetik a nézők a magyar HBO csatornán.

Az HBO új, saját gyártású drámasorozatát, a Terápiát óriási várakozás előzi meg, ami a sorozat eddigi világsikerén kívül, annak köszönhető, hogy a magyar HBO az ország kiemelkedő színművészeit választotta a Terápia szerepeire.

Terápia főszereplője a híres pszichológust játszó Mácsai Pál, aki hétfőtől csütörtökig fogadja rendelőjében pácienseit. Mácsait hétfőnként a problémásan szexi és szerelmes Marozsán Erika, keddenként az alfahím nagymenő üzletember Nagy Ervin, szerdánként a sérült tornászlány Sztarenki Dóra, csütörtökönként pedig az állandó harcban álló házaspár Szamosi Zsófia és Nagy Zsolt keresik fel. Péntekenként azonban Mácsai Pál is felkeresi egykori tanárát, mentorát - Csákányi Esztert –, hogy segítséget kérjen a saját problémái megoldására.

Fotó: HBO.hu
Fotó: HBO.hu

A Terápiát nyolc héten keresztül minden hétköznap este 21.00 órától láthatják az HBO csatornán.

A Terápia teljes sorozatát természetesen csak az HBO csatorna előfizetői élvezhetik, de a magyar HBO a nem előfizetőkre is gondolt: október 22-én, hétfőn a Terápia első epizódját bárki megnézheti az HBO kódolatlan napján.

Október 22-én, a kódolatlan napon, nemcsak a Terápia első epizódjába, hanem sok olyan amerikai és magyar saját gyártású filmbe, sorozatba is bepillantást nyerhetnek a nézők, melyek kizárólag az HBO mozicsatorna kínálatában találhatóak meg.

Az HBO GO szolgáltatásán keresztül pedig a Terápia első öt epizódja lesz mindenki számára elérhető október 22-től: www.hbogo.hu.

Fotó: HBO.hu
Fotó: HBO.hu

A Terápia főszereplőjét - a pszichológust játszó Mácsai Pált – a kliensei higgadt, bölcs embernek látják. Ugyanakkor a látszólag boldog kétgyerekes családapát is belső bizonytalanságok gyötrik, feleségével – Für Anikó – való kapcsolata is válságba jutott, nehéz helyzetében ezért ő is külső segítséghez folyamodik.

Mácsai Pál így nyilatkozik az általa játszott karakterről: Néha hibázik. Összetett ember: nagyszerű, máskor gyáva, sokszor rémesen viselkedik, máskor magasztosan. Jó pszichológus, de általában kicsit türelmetlen. Ez, ebben a szakmában, hiba. Színészként fogalmazva: jó szerep.

A Terápia különlegessége amellett, hogy nyolc ember belső lelki drámája bontakozik ki a képernyőn, bepillanthatunk a pszichoterápia kulisszák mögötti világába is. A személyes sorsokat látva, újabbnál újabb titkok kerülnek a felszínre, a televíziónézők előtt egyértelművé válik: „Mindenki rejteget valamit."

Fotó: HBO.hu
Fotó: HBO.hu

Az Enyedi Ildikó és Gigor Attila rendezte Terápia kuriózuma, hogy a 25 perces epizódok jeleneteinek többsége egy szobában, sőt egy kanapén, illetve egy fotelben játszódik. A Terápiában nincsenek nagy akciók, hanem a lélek apró megnyilvánulásai: arcjátékok, grimaszok, mosolyok, könnyek, és sokat mondó tekintetek keltik életre a lebilincselő lelki drámákat.

A Terápia bebizonyítja, hogy mindez elegendő ahhoz, hogy odaszögezze a nézőket a képernyő elé, hiszen a lelki történéseket látva valódi izgalmakat élhetünk át.

Mácsai Pál szavaival élve: A forgatókönyv nagy találmánya a mód, ahogy a szereplők a problémáik megoldását keresik. A megértést választják, mint kiutat. Szép, hogy két ember csupán beszélget, miközben mindkettő élete legnagyobb krízise kellős közepén van. Azt remélem, ez ugyanolyan izgalmas, mintha látványos jelenetekben küzdenének a túlélésért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rod Stewart karácsonyra - novemberben jön az új album

Rod Stewart, a világ egyik legsikeresebb énekese karrierje során először jelentkezik karácsonyi… Tovább olvasom