Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Oláh Gergő mesebeli története

Közmunkásból tehetségkutató-győztes: röviden ez a kétgyermekes Oláh Gergő története, aki énekével lenyűgözte mind a zsűrit, mind a közönséget. Ma már családjával Budapesten él, és nem kell többé nélkülözniük – na és végre apa is azzal foglalkozik, amire hivatott. A 2012-es X-Faktor győztesével beszélgettünk.
– Mesebeli történet az öné: közmunkásként próbálta eltartani a családját, majd megnyerte Magyarország egyik legismertebb televíziós tehetségkutatóját. A családja új életet kapott karácsonyra: mit érzett, amikor kimondták, hogy öné a győzelem?

– Én is így tudnám jellemezni: egy mesebeli igaz történet! A családom és a rokonaim azt mondták, ha semmit nem kapnának, akkor is ez lenne a legszebb karácsonyuk: annál nagyobb ajándékot nem is kaphattak volna, mint hogy egy családtag kitört a szegénységből. Az érzés leírhatatlan volt, amikor kimondták a nevem!

– Mennyire nehéz feldolgozni a hirtelen jött népszerűséget? Hogyan fogadja a felesége a rajongó lányokat?

– A feleségem nagyon jól áll a dolgokhoz, de hála istennek azt vesszük észre, hogy az emberek, a lányok tisztelik, hogy feleségem és gyerekeim vannak.

Fotók: Nánási Pál/RTL Klub
Oláh Gergő: A családom és a rokonaim azt mondták, ha semmit nem kapnának, akkor is ez lenne a legszebb karácsonyuk. Fotók: Nánási Pál/RTL Klub


– Mennyi elfoglaltsággal jár a győzelem, sok időt tud tölteni a gyerekekkel? Ők hogyan élték meg, hogy apa híresség lett?

– Amennyi időt csak tudok, velük töltök. Most már, hogy felköltöztünk Budapestre – egyelőre albérletbe –, többet tudok velük lenni. A gyerekek még picik, nem fogják fel, mit jelent a győzelem – de nekünk jó látni, amikor örülnek, ha olyan dolgokat kapnak, amiket eddig nem.

– Táncművészeti középiskolába járt: mikor fordult meg először a fejében, hogy énekesként szeretne karriert építeni, és mikor kezdett el énekelni? Hogyan képzeli el a jövőjét?

A legszebb pillanatok

A 24 éves Oláh Gergő házas, kétszeres apuka. Az X-Faktor televíziós tehetségkutatóba karancslapujtői közmunkásként jelentkezett. Kezdettől fogva tarolt, minden szavazást megnyert a verseny alatt, amire még nem volt példa a magyar X-Faktor történetében. Hobbija az úszás, kedvenc étele a tészta pörkölttel és a húsleves. Kedvenc előadója Stevie Wonder és Smokie Norful. Végzettsége: gyermek és ifjúsági felügyelő. Kedvenc tárgyai: gitár, telefon. Hisz Istenben, és szeretne egyszer egy hatalmas, igazi gospelkórussal énekelni. Nem csak énekel: amatőr szinten játszik zongorán, gitáron és egy picit dobon is. Élete legszebb pillanatai: amikor az esküvőjén összeadták a feleségével, és a két gyermeke világra jövetele.

– Először valóban a tánc foglalkoztatott jobban, de a zene és az éneklés mindig is az életem része volt, és egy idő után rájöttem, hogy jobban énekelek, mint táncolok. A szüleim is nagyon zenecentrikusak, kicsi koromtól a zenével nőttem fel. A jövőt? Nagyon boldognak képzelem el, tele harcokkal és győzelmekkel.

– Mit tervez a nyereménnyel?

– A nyereményünkre nagyon szeretnénk odafigyelni és jól gazdálkodni vele.

– Milyen a kapcsolata mentorával, Geszti Péterrel? Mit tanult tőle, illetve a tehetségkutatós részvételből?

Geszti Péter az egyik legnagyobb áldás, amit a versenytől kaptam. Tartjuk a kapcsolatot, azt mondta mindhárom mentoráltjának, hogy számíthatunk rá bármiben, és segít, ha tud. A verseny alatt rengeteget tanultam: Éliás Gyulától, hiszen ő volt az első énektanárom és egyben a legjobb is, Ódor Danitól, a koreográfustól, Asztman Timitől, a stylisttól, de a legtöbbet „mentorapámtól" tanultam, emberileg és szakmailag is. A verseny pedig „felnevelt" egy picit, és érettebbé tett.

– Mi a legnagyobb öröm abban, hogy győzött? Az, hogy elindulhat a karrierje végre, vagy az, hogy a család nem nélkülözik többé?

– A kérdésben a válasz – csak a sorrend más. Végre nem kell félve és aggódva nekikezdenünk a napoknak, mert mindenünk megvan: ez a legcsodálatosabb dolog! De a saját álmom is valóra vált. Énekes lettem, ez a munkám, azt csinálhatom, amit szeretek.

Végre nem kell félve és aggódva nekikezdenünk a napoknak, mert mindenünk megvan.
"Végre nem kell félve és aggódva nekikezdenünk a napoknak, mert mindenünk megvan."

– Egy korábbi interjúban olvastam: a rajongóknak azt írja az autogram mellé, hogy mosolyogjanak sokat. Ön mindig tudott mosolyogni?

– Pontosabban azt szoktam írni: „Nevess sokat!" Bármilyen helyzetben is voltunk, megpróbáltam vidám maradni, mert úgy minden könnyebb – bár bevallom, nem mindig ment, de nagyon fontosnak tartom a nevetést. Szeretem látni, amikor a gyerekeim nevetnek, mert akkor mi is vidámak vagyunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új életet akar kezdeni 80. születésnapján Yoko Ono

John Lennon özvegye új kiállítása megnyitóján beszélt erről a frankfurti Kunsthalle Schirnben. Tovább olvasom