Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

Öltözz Freddie Mercurynak!

Szeptember 5-e Freddie Mercury születésnapja. Ennek alkalmából 1992-ben egy londoni bankár Freddie Mercurynak öltözve töltötte a napját. Ezzel megközelítőleg félmillió forintot gyűjtött össze. A kezdeményezés annyira sikeresnek bizonyult, hogy azóta minden évben megtartják a Freddie for a Day-t (FFAD)
Könnyedén lehet csatlakozni a kezdeményezéshez. Egyszerűen Freddie-nek kell öltözni, és mutogatni magunkat, ahol csak tudjuk.

Hogy mit viseljünk? Ehhez a rendezvény hivatalos honlapján kaphatunk néhány tippet. Esetleg meg is vehetünk néhány öltöztet és ezzel is támogathatjuk az alapítvány munkáját. A kiöltözés egyébként nem kötelező eleme a megemlékezésnek. Ami elengedhetetlen az a jellegzetes bajusz imitálása. Lehet növesztett, ál-, vagy rajzolt bajusz. A lényeg, hogy hasonlatos legyen a Queen énekesének bajuszához.

FFAD Brian May társaságában.
FFAD Brian May társaságában.
Ezzel természetesen még nincs vége. A jeles naphoz egy verseny is kapcsolódik. A feladat: bajusszal az orrunk alatt bárhol, ahol kedvünk tartja beállni a híres kézfeltartós, terpesztős pozícióba és készíteni erről egy fényképet. A bevállalósabbak akár el is énekelhetik a zenekar valamely számának néhány sorát és ezt videóra rögzítve feltölthetik bármely közösségi hálózatra vagy a rendezvény hivatalos Facebook oldalára ezzel is támogatva az alapítvány munkáját.

Még a méltán népszerű telefonos alkalmazás, az Angry Birds készítői is készülnek meglepetéssel a híres énekes születésnapja alkalmából. Egy „Freddie-madár" kerül a szeptember ötödikén letölthető frissítésbe.

Tehát told fel a Freddie bajuszt, állj terpeszbe és magasba emelt kézzel énekeld, hogy „I Want To Break Free!", így emlékezve az énekesre, aki szeptember 5-én lenne 66 éves. Ha gondolod, nekünk is küldhetsz fotót: online@delmagyar.hu.

Olvasóink írták

  • 1. Queenmargareth 2012. szeptember 05. 12:32
    „Hú, de boldog vagyok, hogy Freddie Mercury-ra emlékezhetünk itt is!!!
    Őstehetség!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szimfonik Live 2.0 - Kiscsillag-dalok Vedres Csaba hangszerelésében

Vedres Csaba zongoraművész, zeneszerző hangszerelte át a Kiscsillag három dalát a Szimfonik Live 2.0… Tovább olvasom