Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Online filmek gyártását támogatja a médiatanács

Hét tartalomszolgáltatót támogat összesen 10,5 millió forinttal a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa - közölte a hatóság szóvivői irodája kedden az MTI-vel.
A Neumann János-pályázat keretében támogatásban részesül a Debreceni Mozgóképkultúra Alapítvány a Méltóság mezeje című ismeretterjesztő sorozatára, amely a Magyar Hospice Alapítvány munkáját mutatja be.

A Közgáz Vizuális Brigád a FREE THA JAZZ című filmötletük szerint csaknem félszáz hazai és külföldi előadót kérdez arról, hogy számukra mit jelent a jazz. A FahrtFilm Kft. a támogatásból azokat a vitaesteket dolgozza fel filmes formában, amelyeket a magyar múlttal és napjaink aktuális kérdéseivel összefüggő történelmi, politikai és művészeti témákban rendeztek meg az ELTE-n és a Károli Egyetemen.


A NARA Production Kft. ismeretterjesztő sorozata, a Kortárs képzőművészeti ismeretek azzal a céllal készül, hogy olyan kortárs művészeti körképet fessen, ahol a hazai művészek közérthető módon beszélnek műveikről. A Somogy Design Kft. filmje Somogy megye természeti értékeit mutatja be a Kapos Televízió online oldalán.

A Tapolcai Média Kft. a Tapolcai Média Közalapítvány és a tapolcai Tamási Áron Művelődési Központ Amatőr Színjátszó köre közös összefogással készít tévéjátékot Molnár Ferenc Liliom című darabjából, Cséke Zsolt, geográfus végzettségű dokumentumfilmes pedig a hortobágyi Madárkórház Alapítvány rétisasokért folytatott küzdelméről rendez filmet.

A hatóság 2012 őszén húszmillió forintos kerettel indította el a Magyar Média Mecenatúra program keretében az online filmes tartalmak támogatását. A Neumann János online pályázat a médiatanács első olyan pályázati kiírása, amely magyarországi, lekérhető médiaszolgáltatók számára teszi lehetővé, hogy közszolgálati műsorszámok gyártására pályázzanak - közölte a hatóság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt Jacki Clerico, aki öt évtizeden át vezette a Moulin Rouge-t

A 83 esztendős Clerico rákban szenvedett és vasárnap hunyt el a francia főváros Neuilly negyedének… Tovább olvasom