Délmagyar logó

2016. 09. 28. szerda - Vencel 9°C | 22°C

Óriás cipőben házasodhat a tajvani tengerparton

Egy hatalmas, kék színű tűsarkú cipőt építettek fel a Délnyugat-Tajvan tengerpartján, remélve, hogy a házasulandók előszeretettel fotózkodnak majd a cipőtemplommal.
Annak ellenére, hogy eredetileg a Hamupipőke tűsarkú templom nevet kapta, az óriási üvegcipellő valójában egy művészeti installáció, mindenfajta vallási funkció nélkül. Készítői ugyanakkor abban reménykednek, hogy a 17 méter magas alkotás minél több esküvői fotó hátterében fel fog tűnni. A belül 100 "női ihletésű installációt" tartalmazó szobrot februártól lehet látogatni.

A délnyugat-tajvani Csiaji megye tengerpartján felállított cipő a helyi hatóságok legfrissebb akciója a régió turizmusának fellendítése érdekében. A kék üvegből és acélból készült látványosság mindössze 40 percnyi autóútra van a tajpeji Nemzeti Palotamúzeum újonnan megnyílt fiókintézményétől.

Kritikusai szerint ugyan az alkotás élesen elüt környezetétől, a helyi hatóságok mégis bíznak benne, hogy a terület népszerű turistacélpontjává válik, akárcsak az a szintén kormány megrendelésre készült üveg installáció - a kristálytemplomként ismert dupla boltív -, amely már jó ideje elmaradhatatlan eleme az esküvői fotóknak.

A 23 millió új tajvani dollárból (200 millió forint) megvalósult műalkotás ugyanakkor egy tragédia áldozatainak is emléket állít. Az 1950-es években a Tajvan déli részének partmenti területein élő falusiak nagy mennyiségű arzént tartalmazó talajvizet ittak, ami üszkösödést idézett elő náluk, ezért néhányuknak amputálni kellett a lábát, hogy megmentsék az életét. Emberek százait érintette a betegség.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindenki hibázik néha, ekkorát talán kevesen - videó

Mindenki hibázik néha, ekkorát talán kevesen - videó
A rendőr pisztolynak nézte a férfi szerszámát. Tovább olvasom