Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Összeházasítottak két verebet Indiában

A verébesküvőt azért szervezték, hogy tudatosítsák az emberekben, hogy csökken a verebek száma, és szükség van megmentésükre.
Ritka eseménynek voltak szemtanúi egy indiai falu lakói, akik hindu szertartás szerint összeházasítottak két verebet.

Az ország északi részén lévő Mohanpur faluban több ezer ember vett részt a szertartáson. A vőlegény a hindu szertartás hagyományainak megfelelően lovon érkezett az esküvőre - jelentette hétfőn a The Times of India napilap.

A faluban élők nagyon környezettudatosak, és jól ismertek erőfeszítéseik a vadvilág megőrzésére. A verébesküvőt azért szervezték, hogy tudatosítsák az emberekben, hogy csökken a verebek száma, és szükség van megmentésükre.

A madáresküvő tervezése és előkészületei egy hétig tartottak. A helyi iskolában tanító házaspár alakította a Gaurija névre keresztelt menyasszony szüleit. A menyasszony homlokát cinóbervörös festékkel jelölték meg. A Csunmun nevű vőlegényt 11 ló és 200 vendég vezette fel a szomszéd faluból a szertartásra, amelyen a vendégsereg énekelt és táncolt.

"Az elmúlt 25 évben 50 százalékkal csökkent a verébpopuláció, aminek fő oka, hogy változik az emberek életmódja, a klíma, a légszennyezés növekszik és csökken az állatok élőhelye." A madár a nagyvárosokból szinte teljesen eltűnt - magyarázta az esküvő egyik szervezője az indiai napilapnak.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Legyőzte a rákot a kórházból megszöktetett 5 éves fiú

Legalábbis a brit gyermek szülei szerint. Ashya jelenleg a család spanyolországi otthonában… Tovább olvasom