Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Pacsai Márk: Kállay-Saunders nem hibázott, átállították a zenei alapot a Dalban

A szombati Dal döntőben Kállay-Saunders András száma nem úgy szólt, ahogy kellett volna. A történtekre azóta reagált a Who We Are társszerzője, Pacsai Márk, aki szerint ilyen szintű véletlen technikai hiba nem létezik.
A szombati Dal döntőben olyan történt, ami még soha. Kállay-Saunders András kétszer énekelhette el a Who We Are című számot, mivel saját állítása szerint először nem szólt a fülében a zenei alap, ezért kezdte el rosszul a dalt. A zsűri adott Andrásnak egy második esélyt, de ez sem sikerült annyira fényesre, így nem a Kállay Saunders Band, hanem Freddie megy Stockholmba, az Euróvíziós Dalfesztiválra. 

Technikai hiba vagy szándékos véletlen?

Február 29-én a történtekre reagálva Pacsai Márk zenei producer feltöltött YouTubera egy videót, amiben azt próbálja bebizonyítani, hogy Kállay-Saunders nem énekelt rosszul a döntőben, a Dal hangmérnökei hibáztak. 
A Who We Are című dal társszerzője szerint András soha nem hamis, maximalista és abszolút hallással rendelkezik. A választott számot az ő kérésére egy hanggal lejjebb vették a próbákon, hogy élőben biztos megfelelően szóljanak a magas hangok is, így a nézők is ezt a zenei alapot hallhatták, mert a hangszeresek is így játszották. 

Pacsai Márk szerint András fülében az egy hanggal magasabb instrumentális alap szólhatott, amit a rádiók is játszanak, így az énekes is ehhez igazodott. Szerinte talán ez okozhatta a hibát, hiszen András arcán is látszódott a műsorban, hogy érzi, hogy valami nincs rendben. A zenei producer viszont nem osztotta meg a Dal hangmérnökeivel a Who We Are instrumentális alapját, ilyen hiba pedig nem történhet meg véletlen.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Desmond Child kapja az Artisjus életműdíját

Desmond Child kapja az Artisjus életműdíját
A Bon Jovi, az Aerosmith és Ricky Martin sikerdalainak szerzője az egyesület keddi díjátadó ünnepségén veszi át a díjat. Tovább olvasom