Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Pierce Brosnan katonának állt

Pierce Brosnan amerikai katonát alakít A folyón át a fák közé című Hemingway-regényből készülő filmben - értesült a The Hollywood Reporter.
A filmet Martin Campbell rendezi, aki korábban az Aranyszem című James Bond-filmen dolgozott együtt Brosnannel. Az alkotás producere Robert MacLean, John Smallcombe, Kirstin Roegner és Claudia Bluemhuber, az executive producer pedig William J. Immerman lesz.

A forgatókönyvet a BAFTA-díjas Peter Flannery és az Oscar-jelölt Michael Radford írta Hemingway 1950-ben megjelent regényéből. A folyón át a fák közé főhőse egy amerikai katona, aki Olaszországban szolgál a második világháború végét követően, és sztoikus nyugalommal fogadja, amikor kiderül, hogy halálos beteg. A szerelem azonban új reménnyel tölti el. 
Hemingway két ismerőséről mintázta a könyv két főszereplőjét: a tiszt, Buck Lanham kapitány a barátja volt, akinek hősiességéről maga is meggyőződött haditudósítóként. A nő alakját pedig egy arisztokrata lánya, Adriana Ivancich ihlette, akiért a harminc év korkülönbség ellenére rajongott az író, és akit Hemingway "velencei múzsájaként" emlegettek.

A film forgatása a tervek szerint októberben kezdődik Olaszországban. 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Dal - Pierrot: őszintének kell lenni

A Dal - Pierrot: őszintének kell lenni
Pierrot szerint A Dalban nincs helye az udvariaskodásnak: őszintének kell lenni, ha pedig emiatt "szőrös szívűnek" tartják, inkább elfogadja. Tovább olvasom