Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Pirosban érkezett Új-Zélandra Katalin

Vilmos herceg, Katalin hercegné és nyolchónapos kisfiuk, György hétfő reggel Új-Zélandra érkezett.
Nagyapja, Károly herceg, és apja, Vilmos után a brit királyi trón sorrendben harmadik várományosa, a kis György herceg élete első külföldi utazásán vesz részt, amelynek során Ausztráliába is ellátogatnak.

Katalin cambridge-i hercegnő - aki szintén először jár mindkét országban - a wellingtoni repülőtéren magasan záródó piros kabátot, kibontott haján kis piros kalapot viselt.

Katalin hercegnő, Vilmos cambridge-i hercegnek, a brit trónörökös elsőszülött fiának (j) a neje gyermeküket, György herceget fogja Wellingtonba érkezésükkor 2014. április 7-én. (MTI/AP/SNPA, David Row
Katalin hercegnő, Vilmos cambridge-i hercegnek, a brit trónörökös elsőszülött fiának (j) a neje gyermeküket, György herceget fogja Wellingtonba érkezésükkor 2014. április 7-én.
Fotó: MTI/AP/SNPA, David Rowland

A család londoni rezidenciája, a Kensington-palota közlése szerint a hercegi pár gyermeke kevés nyilvános eseményen fog részt venni a háromhetes út idején.

Szerdán nyílhat alkalma hasonló korú kicsikkel játszani egyet, amikor szülei Új-Zéland főkormányzójának rezidenciáján fiatal édesanyákkal találkoznak.

A látogatás egyike azoknak a ritka alkalmaknak, amikor az új-zélandiak élőben láthatják országuk jövendő vezetőjét. A hercegi pár nyolc új-zélandi várost keres fel, és részt vesz a az első világháború kitörésének 100. évfordulója alkalmából tartott megemlékezéseken. Ez idő alatt a család a főkormányzó rezidenciáján lakik.

Maori harcosok köszöntik Vilmos cambridge-i herceget, a brit trónörökös elsőszülött fiát és nejét, Katalin hercegnőt a hercegi pár fogadására rendezett ünnepségen Wellingtonban 2014. április 7-én. (MT
Maori harcosok köszöntik Vilmos cambridge-i herceget, a brit trónörökös elsőszülött fiát és nejét, Katalin hercegnőt a hercegi pár fogadására rendezett ünnepségen Wellingtonban 2014. április 7-én.
Fotó: MTI/EPA/Mark Coote

Eközben a körtársaság hívei is hallatták a hangjukat: egy hétfőn megjelent közvélemény-kutatás eredményei szerint nőtt azoknak a száma, akik új-zélandi államfőt támogatnának ahelyett, hogy a következő brit uralkodó legyen az ország vezetője.

Az utazás második állomása április 16-ától Ausztrália lesz, majd előreláthatóan április 25-én repülnek vissza Londonba. A családdal együtt utazik a kis herceg nemrég felvett spanyol dajkája is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két hetet töltenek sminkeléssel a nők évente

A nők 67 százaléka jobban aggódik a kifogástalan megjelenéséért, mint az egészsége miatt - derül ki… Tovább olvasom