Délmagyar logó

2016. 09. 28. szerda - Vencel 9°C | 22°C

Poént csináltak a terrorista akcióból

"Teljesen élethűnek" tűnt a pisztoly – tette hozzá a főigazgató, és a padra tett fegyverről készült fotót telefonján meg is mutatta az újságíróknak. A fekete pisztoly egy Parabellumra hasonlított.
Már tartott az előadás, amikor a furán öltözött hallgató beült az órára és lazán kipakolta az igazinak tűnő fegyvert az asztalra. A mellette ülők póker arccal felálltak és kivonultak a teremből, majd hívták a rendőrséget. A fiatal egyébként gólya társaival vicces Star Wars-os jeleneteket forgatott és még egy műanyag fénykard is volt a köntöse alatt.

BMEme - GALÉRIA

A TEK kommandóasi perceken belül kiértek a helyszínre és biztosították azt. A pisztolyt és a fénykardot a lehető legnagyobb komolysággal elkobozták, A. Ádámot pedig bilincsben beültették egy rendőrségi autóba. Az „emberélet kioltására nem alkalmas" fegyvernek látszó tárgyat pedig később lefoglalta a rendőrség, további vizsgálatok céljából.

Bár a rendőrség ilyenkor nem mérlegelhet, anyagi áldozatokat nem kímélve ki kell vonulni és biztosítani, hogy emberélet ne legyen veszélyben, az egyetem hallgatói mégis túlzásnak érezték az esetet és internetes humor hadjáratot indítottak a TEK ellen.

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. bömi 2012. szeptember 14. 14:13
  „39.Ebgondolat.Reménytelen vagy sajnos....”
 • 40. csonakos 2012. szeptember 14. 11:07
  „39. Ebgondolat 2012.09.14. 08:57
  Ez biztos mindig így is fog maradni? Te látsz a jövőbe! Mivel a katonai sorkötelesség megszünt, így honnan kellene tudni egy egyetemistának, hogyan néz ki egy maroklőfegyver? Aki a bejelentést tette, helyesen járt el, állampolgári kötelességének megfelelve! A végén még kihozod Ő a hunyó az ügyben. Persze utólag, könnyű! Nem szokványos egy egyetemistától, hogy a csillagok háborújából öltözködik egy egyetemi oktatásra. Agyilag nem megfelelő, zavart viselkedés! Ezt, lehet magyarázni de felesleges! Ilyennel normális ember, nem szórakozik! Nem egyetemre való!”
 • 39. Ebgondolat 2012. szeptember 14. 08:57
  „Bömbi és csonakos
  Eddig akármikor lövöldözésről hallottunk, legyen az pécsi vagy USA-beli, a tettes mindig azonnal tüzet nyitott, amikor belépett valahová!
  Itt most mi volt a helyzet? Beül valaki, leteszi a műanyag fegyverét az asztalra és figyeli az órát. Amíg a rossz idegzetű ember hívja a rendőrséget, azok kijönnek, majd bemennek, eltelt vagy 20-25 perc. Ez alatt sem történt semmi! Semmi fenyegetés, semmi pánik.
  Majd bemegy négy TEk-es a terembe, de még azt sem látják, hogy a műanyag fegyvernek még lyuk sincs a cső végén(!), ellenben a cső mindkét oldalán négy darab, jól látható négyzetalapú lyukak vannak, amiken át lehet látni a túloldalra. Ez után betörnek az állig felfegyverzett kommandósok. Na, ezután már kitör a pánik! És betetőzésképp még bilincsben elvisznek valakit, akiről már akkor tudott volt, hogy nem csinált semmi!”
 • 38. mezopeti 2012. szeptember 14. 08:50
  „A "paranoiás", ha tényleg ijedtében hívta a rendőrséget, akkor nem való egyetemre, a Műszakira meg biztosan nem. Képzeljétek, ha az ökör még kollégista is? Ott aztán van mitől "félni"!!
  Mondjuk most már én is félnék a helyében...”
 • 37. Grabowsky 2012. szeptember 14. 08:27
  „De mi a f..sz volt annyira gyanús, ha semmit sem csinált, beült, letette a most mindegy minek látszó tárgyat az asztalra?
  Mondott esetleg csinált valamit???
  Ki volt az az idegbeteg paranoiás, aki ebben veszélyhelyzetet fedezett fel???”
 • 36. csonakos 2012. szeptember 14. 07:27
  „Abba, valahogy senki nem nagyon akar belegondolni, mi van ha mégis egy őrült egy igazi fegyverrel! Minden adott ami a megzavarodás jeleit mutatja. Beöltözik, fegyvernek látszó tárgy. Mi van ha a pécsihez vagy a külföldi mészárlásokhoz hasonlatosan jár el a megtévedt egyetemista fiú! Akkor most a TEK-et mennyien szidnák, nem avatkozott be! A juhászfiú este intő lehet, addig kiáltott farkast, míg a végén a kutya sem vette komolyan és széttépték a farkasok mert nem ment neki senki segíteni! Nem is oylan vicces ez az úgy, csak így utólag, hogy tudjuk nem történt vérengzés!”
 • 35. bömi 2012. szeptember 14. 06:29
  „30.Ebgondolat Tökéletes a készülékem.Nem kell magyarázni a viccet mert nincs vicc,azt hogy mindenki ezen röhög nem tudom honnan veszed.Ha valaki belát a dolgok mögé nem biztos hogy röhög rajta.De ha már itt tartunk neked ha Te vagy a tek vezetője és ilyen értesítést kapsz mit csinálnál?Erre nagyon kíváncsi lennék de komolyan.
  Akkor haggyuk az USÁ-t Finnország,Norvégia,Magyarország(Pécs) stb... itt mivel magyarázod ?Jah és te ezt honnan tudod hogy egyből lőnek és nem ülnek be óra,értem gondolom olvastad meg láttad a tévébe.Mi van akkor ha ez a félnótás nem így gondolkodik?Tehát akkor ez a tény kelthetett volna gyanút a tekesekbe,végül is vagy bejön vagy nem.Lehet hogy játék fegyver lehet hogy igazi nem számít majd lesz valami,lehet egy pézérmét dobtak fel hogy mi legyen.Nem?”
 • 34. butagyerek 2012. szeptember 14. 06:14
  „Nem biztos, hogy a TEK-böl kell viccet csinálni. Talán az az idióta aki kihívta őket, lehet hogy poénból, lehet, hogy komolyan megijedt. Kíváncsi vagyok, a búcsúból mikor kezdik elvitetni a játékpisztoly árusokat.”
 • 33. mezopeti 2012. szeptember 14. 05:54
  „A "pókerarcuak" elég hülyén kezdik az egyetemet. Nem lesznek népszerűek, az biztos. Túl sok filmet, híradót néznek vagy és a "terrorizmus az egész világ" c. agymosás náluk már üzemi szinten működik. Javaslom nekik, hogy a biztonság kedvéért a jövőben robbanószer érzékelő detektorral vagy keresőkutyával járjanak, esetleges emberrablás ellen pedig rakassanak a seggükbe nyomkövető csipet!
  A TEK mérlegeléi szintje is megér egy mesét. Ezek szerint kevesn jártak közülük egészséges egyetemre, ilyen irányú humor-tapasztalatuk nincs. Persze sajnálom kicsit őket, hiszen csúnyán-ostobán lyukra futottak megint és most rajtuk röhög mindenki.
  Persze ha nagy kaka lenne, akkkor én is nagyon várnám őket!”
 • 32. galuska 2012. szeptember 13. 21:32
  „és még ezt a végére

  " Miért támadják és cikizik emiatt a TEK-et?

  Utólag bármennyire nevetséges fordulatot is vett ez az eset, nem érdemes hibáztatni a terrorelhárítást. Megalakulásuk óta olyan rendszerben működnek, hogy ha a rendőrség hívja őket, menniük kell és végre kell hajtani a feladatot. Az MSZP, a Jobbik és az LMP más okok miatt támadja az Orbán Viktor egykori személyi testőre által vezetett szervezetet. Valóban voltak súlyos ballépéseik: filmes kellékként használt fegyverekre csaptak le, halott fasisztának írtak levelet vagy ártatlan családra törték rá az ajtót Szekszárdon. Az ellenzék szerint a több mint tízmilliárdos költségvetésű szervezet látszatfellépésekkel akarja igazolni létét. Fogtak már el valóban veszélyes bűnözőt is, de egy gázpalack hatástalanításához vagy egy öngyilkosjelölthöz is nagy erőkkel vonulnak ki, aztán szeretik közzétenni a videóikat a sikeres akcióról. A fekete ruhás kommandósoknak persze jelentős elrettentő ereje lehet, de igazi hasznuk csak egy éles helyzetben derülne ki, amikor valaki vissza is lőne rájuk - eddig ilyenre még nem volt példa."”
 • 31. galuska 2012. szeptember 13. 21:29
  „" És a kommandósok fogták el a diákot a kezében a játékpisztollyal?

  Végül nem. Az előadás végén néhány civil ruhás nyomozó jelent meg, mindenkit visszatereltek a terembe, majd odamentek a Luke Skywalker-ruhás diákhoz, elvették a pisztolyát, kivezették és átkutatták a holmiját. Egyedül itt sántít ez a történet. Ha tényleg komolyan vették volna, hogy igazi fegyver van valakinél, akkor nem biztos, hogy ez a legcélszerűbb beavatkozás. Bár már ott kiderült, hogy félreértés történt, és csak egy kerregő műanyagpisztolyról van szó, a diákot aztán mégis kommandósok vitték ki megbilincselve az épületből."
  Erről beszélek, ezt meglehetett volna úgy is oldani, hogy nem lesznek közröhej tárgya, és nem verik még magukat utána. Viktoriánusok!”
 • 30. Ebgondolat 2012. szeptember 13. 21:10
  „26. bömi
  Azt szokt?k mondani, ha egy viccet magyarázni kell, akkor vagy a viccel van probléma vagy az emberrel.
  Mivel az országban majd mindenki ezen röhög, így a probléma a te készülékedben van.

  Az USA-val azért is dőreség példálózni, mert ott csak annak nincs fegyvere, aki nem akar.
  Ráadásul a lövöldözők egyből tüzelnek, ahogy belépnek és nem teszik maguk elé, miközben az órát hallgatják! Legalább ez a tény gyanút kelthetett volna a tekesekben.”
 • 29. galuska 2012. szeptember 13. 20:43
  „De nem az USA-ban vagyunk !!!! Ez itt más világ, más emberekkel. Sok hozzászóló példálózik azzal, hogy az USA-ban mi történt volna már. Itt nem azzal van bajom, hogy kimentek, persze menjenek, hanem az egész eljárás levezénylése és végjátéka az a röhejes. Nem csodálkozom , hogy poénkodásra késztet több humoros honfitársam.”
 • 28. Queenmargareth 2012. szeptember 13. 19:48
  „17.Bakker, mert egyszer majdnem:)))betalált?Mi lesz, ha magát a központot támadják meg?”
 • 27. kispacni 2012. szeptember 13. 19:07
  „1.
  "Még ha igaz is ennyi rendőr kel egy ember ellen ."
  Basszus, ezt komolyan kérdezed. Hány és hány magányos lövöldöző volt az elmúlt években szerte a világon. Tipikus eset, magányos örült, maroklőfegyverrel. van akinek CSAK egy két áldozata van mielőtt sikerül ártalmatlanná tenni, de többnyire 4-10 áldozatuk szokott lenni. Breivik pedig egyenesen 77 embert ölt meg, és további 240-et, úgy hogy nem automata (sorozatlövő) fegyverrel ölt.”
 • 26. bömi 2012. szeptember 13. 18:14
  „"12.Ebgondolat 2012.09.13. 16:02
  Az a helyzet, hogy nem a TEK-ből csinálnak viccet, hanem a TEK teszi magát immár sorozatosan közröhej tárgyává!"
  Azt mond már el hogy ebbe a hírbe mi volt a vicces?”
 • 25. Berlusconi 2012. szeptember 13. 18:11
  „" Az ellenzék szerint a több mint tízmilliárdos költségvetésű szervezet látszatfellépésekkel akarja igazolni létét. Fogtak már el valóban veszélyes bűnözőt is, de egy gázpalack hatástalanításához [5] vagy egy öngyilkosjelölthöz is nagy erőkkel vonulnak ki, aztán szeretik közzétenni a videóikat a sikeres akcióról. A fekete ruhás kommandósoknak persze jelentős elrettentő ereje lehet, de igazi hasznuk csak egy éles helyzetben derülne ki, amikor valaki vissza is lőne rájuk - eddig ilyenre még nem volt példa.´”
 • 24. tótkomlósi 2012. szeptember 13. 18:03
  „22. maci53 2012.09.13. 17:44

  De azt a gyenge idegzetű marhát is, aki komolyan vette a csávót!
  Szerintem lesírt róla, hogy kamu az egész!”
 • 23. kispacni 2012. szeptember 13. 17:49
  „Egyébként meg végre ki kell mondani, agyrémek ezek gólyatáboros beavatási baromságok. Magyarországon is volt már haláleset ebből. Lehet kezdek öregedni, de én semmi humorosat nem látok abban, hogy valaki egy egyetemi előadásra valamilyen vicces figurába öltözve beül, és ott terpeszkedik. Nem vicces. ha az én eladásomra jött volna be Szegedre, és meglátom bejönni (ugyanis késve érkezett be), ott azonnal megfordítom és kitessékelem, és igazolatlan hiányzást írok be neki. Egy egyetemi előadás nem bóhocparádé. Tiszteljük meg az előadót (aki lehet órákat készült az előadásra) és a többi hallgatót akit esetleg érdekel is az előadás mert ugyebár azért ment egyetemre, ne adj még költségtérítéses és fizet Is érte). Van egy ráadásul iratlan émár évszázados hagyománya, hogy milyen öltözetben kell bemenni előadónak és hallgatónak előadásra. Nincs helye fürdököpenyes (tudom cselgáncs kimono volt rajta, de az is fürdőköpenyszerű öltözet) bohócoknak, akik elvonjájk a figyelmet. Remélem az az egyetem fegyelmit ad a hallgatónak.”
 • 22. maci53 2012. szeptember 13. 17:44
  „Amerikában felszólítás nélkül lelőtték volna.Az ilyen marhát már rég ki kellett volna rúgni az egyetemről.Lehet valamelyik újgazdag elkényeztetett nyálzsákja játszotta az eszét.Régen az ilyent a rendőrségen úgy megverték hogy még a nevét is elfelejtette.”
41 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sophie Marceau vígjátéka lesz az MTVA első, mozikban is forgalmazott filmje

A film vetítése több mint húsz moziban kezdődik meg. A magyar szinkron olyan ismert és kiváló hazai… Tovább olvasom