Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Psy az ENSZ főtitkárt is táncra perdítette

A koreai sztárt Ban Ki Mun a világszervezet New York-i székházában fogadta, és megtanulta a jellegzetes táncot is.
A világsikert aratott Gangnam Style zenés videó dél-koreai énekesével és a hangsebességet szabadesésében elsőként túllépő Felix Baumgartnerrel találkozott az ENSZ főtitkára.

A főtitkár és az énekes kedden az ENSZ New York-i székházában beszélgetett egymással. Ban Ki Mun tréfálkozva kijelentette: féltékeny a dél-koreai rapperre, mert népszerűsége beárnyékolja az övét. "Kicsit féltékeny vagyok. Két napja még azt mondta valaki, én vagyok a leghíresebb dél-koreai.

Fotó: MTI/EPA/Andrew Gombert
Ban Ki Mun, az ENSZ főtitkára (b) fogadja Psy dél-koreai rappert a világszervezet New York-i székházában.
Fotó: MTI/EPA/Andrew Gombert


Most azonban le kell mondanom erről a címről. De nem bánom" - fogalmazott a nemzetközi világszervezet vezetője, aki még néhány mozdulatot is imitált az elhíresült klipből.

PSY, a YouTube-on félmilliárd felhasználó által megtekintett klip énekese szintén meleg szavakkal dicsérte a főtitkárt. "A koreaiak mind a szívükbe zárták, a legjobbak közül is ő a legjobb. Az is mélyen megérint, hogy egyáltalán ismer, ráadásul a videót is látta, és tudja, hányan nézték meg. Ez még azt az érzést is túlszárnyalja, mikor a második lettem a Billboard-listán" - nyilatkozta az énekes a találkozó után.

A sajtó kedvéért még lovagoltak is egyet. Fotó: MTI/EPA/Andrew Gombert
A sajtó kedvéért még lovagoltak is egyet.
Fotó: MTI/EPA/Andrew Gombert


Ban Ki Mun korábban Felix Baumgartnert fogadta, és elismerően szólt az extrémsportoló veszélyes kísérletéről, amelynek során 39 kilométer magasból kiugorva szabadesésben lépte túl a hangsebességet és állított fel több további rekordot.

Baumgartner a beszélgetés közben felajánlotta, hogy ejtőernyős leckéket ad a főtitkárnak.

Ban Ki Mun fontosnak tartja, hogy kapcsolatban legyen a társadalom különböző rétegeivel - indokolta a két találkozást a főtitkár szóvivője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jane Fonda televíziós sorozatban vállalt főszerepet

A 74 éves színésznő az ABC Now What című sorozatában játssza az anya szerepét. Tovább olvasom