Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

QR-kóddal a gyerekek biztonságáért

Minden szülő rémálma, hogy elkóborolt gyermekét nem találja sehol. A baj még nagyobb, ha a kicsi csak járni tud, de beszélni nem, vagy ha beszél is, még nem tudja megmondani, hogy hívják vagy hogy hol lakik.
Egy babakendőket gyártó magyar cég tulajdonosai gondoltak egy nagyot, és kifejlesztették a “Babakódos" sálakat, melyekkel tökéletesen megoldják ezt a problémát. Hogyan? Miután a szülő kiválasztotta a neki tetsző mintát, még a vásárláskor megadhat egy szöveges üzenetet vagy adatot, amelyet gyermeke jövőbeni megtalálójának kíván eljuttatni szükség esetén.

A cég a név és telefonszám megadását javasolja, de a szülő bármilyen más adatot is megadhat, amit jónak ítél. Ezt az információit egy speciális QR-kódba rejtik, amelyet a kiválasztott mintával együtt rányomtatnak a kisgyermek sáljára. Így egy olyan abszolút perszonalizált terméket adnak az aggódó szülő kezébe, amely azon túl, hogy eredeti funkcióját is betölti, ha úgy adódik, segít visszajuttatni az elkóborolt gyermeket szüleihez.

Ehhez csak egy okostelefonra van szükség, amelybe beolvasva a kódot, a gyermeket megtaláló felnőtt azonnal hozzájut a szülő által megadott adatokhoz, és rögtön gondoskodhat a kicsi hazajuttatásáról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kirúgták az X-Faktor énektanárát

Éliás Gyula három évad után elbúcsúzott az X-Faktor csapatától. Azért küldték el, mert nem tudott a munkájára koncentrálni szerelmi bánata miatt. Tovább olvasom