Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

Radnóti titkai a XXI. században

Évtizedekig titok volt, hogy Radnóti Miklós házassága idején egy másik hölgybe is szerelmes volt.
A szinte napra pontosan 70 évvel ezelőtt elhunyt költő életéről és halála körülményeiről szól a XXI. század következő, keddi adása.

Radnóti születése egyszerre volt öröm és bánat: édesanyja és ikertestvére meghalt. Apja újranősült, az új feleség sajátjaként szerette a kisfiút. Gyerekkorában focizott, teniszezett, síelt. Inkább volt egy intelligens vagány srác, mintsem befelé forduló érzékeny alkat – mondják róla az irodalomtörténészek.

Feleségével, Gyarmati Fannival sok mindenen keresztülmentek, ám az sokáig titok volt, hogy egy másik nő is volt az életében. Beck Judit festőművész a Radnóti házaspár tágabb baráti köréhez tartozott, vele volt a költőnek egy rövid ideig tartó szerelmi viszonya.

Nagyon sok részlet a mai napig nem világos Radnóti Miklós halálával kapcsolatban. A költőt háromszor is eltemették, mégsem tudjuk biztosan, hol nyugszik. Halála után, a bori notesz megtalálásával pedig egy politikai krimi, egy titkos nyomozás is kezdetét vette. Kik ölték meg, s gyilkosait valóban futni hagyták? A XXI. század stábja egészen Szerbiáig utazott a részletekért. Jakab Ádám riportfilmje kedden késő este az RTL Klubon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jönnek a minyonok!

2015-ben kerül a magyar mozikba a Minions című film, amiben a minyonok szerepelnek majd Gru nélkül.… Tovább olvasom