Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Rendőrkutyáknak tartottak esküvőt Srí Lankán

Már bocsánatot is kért a rendőrség, mert a szigetország kulturális minisztere kirohant a ceremónia ellen és vizsgálatot követel.
Rendőrkutyákat adott össze csoportos esküvőn Srí Lankán a rendőrség, de kedden már bocsánatot is kért érte, mert a szigetország kulturális minisztere kirohant a ceremónia ellen és vizsgálatot követel.

A vidám esküvő hétfőn volt, összesen 9 pár különlegesen kiképzett kutyát öltöztettek be menyasszonynak és vőlegénynek hagyományos népviseletbe Kandy városában. A násznép soraiban állatorvosok és magas rangú rendőrtisztek is voltak, az ifjú párok pedig feldíszített rendőrségi autóval hajtottak el.


Minderről egy helyi tévé is beszámolt, és a ceremónia a kulturális minisztériumban heves ellenérzéseket szült. T. B. Ekananayake miniszter úgy ítélte meg, hogy az ebesküvő meggyalázta a hagyományos Srí Lanka-i esküvői rituálét és határozottan el kell ítélni.

A rendőrség szóvivője bocsánatot kért azért, ha bármiféle kárt okozott a kutyaceremónia az ország kulturális örökségében. Mint elmondta, céljuk a rendőrkutyák állományon belüli szaporítása volt a takarékosság jegyében. A szóvivő megjegyezte, hogy 2011-ben a szigetország rendőrsége félmillió dollárt - 110 millió forintot - költött megfelelő kutyák vásárlására Hollandiától.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barack Obama elsírta magát a The Butler című filmen

Elsírta magát a Lee Daniels rendezte The Butler (A komornyik) című filmen Barack Obama amerikai… Tovább olvasom