Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Robin Williams örökösei peren kívül egyezhetnek meg

A hollywoodi színész özvegye tavaly decemberben támadta meg a bíróságon a sztár végakaratát.
Peren kívül is megegyezhetnek Robin Williams hollywoodi színész özvegye és a néhai színész első két házasságából származó gyermekei: a hagyatékért folyó bírósági pert elnapolták, a felek időt kaptak a közös megegyezésre.

A felek jogi képviselői helyi idő szerint hétfőn jelentek meg az illetékes San Franciscó-i hagyatéki bíróságon annak eldöntése érdekében, hogy ki kapja meg Williams ruháit és egyéb személyes tárgyait, amelyeket egyik észak-kaliforniai otthonában tartott a tavaly öngyilkos lett színész. A bíró június 1-jéig elnapolta a tárgyalást, az özvegy, Susan Schneider Williams és a színész gyermekei, Zachary, Zelda és Cody addig peren kívül is megegyezhet.

Susan Williams még decemberben megtámadta a bíróságon a sztár végakaratát, mondván, hogy a néhai komikus személyes tárgyainak egy részét engedélye nélkül vitték el az általa lakott egykori közös házból a kaliforniai Tiburonban. A színész az ékszereit, a filmes pályafutásával kapcsolatos emléktárgyait - díjait, ruháit - és egyéb személyes holmijait előző házasságaiból származó gyermekeire hagyta.

Az özvegy, aki a színész harmadik felesége volt, azt akarja, hogy bíróság mondja ki: a személyes tárgyakról szóló rendelkezés csak Robin Williams egy másik, az ugyancsak a kaliforniai Napában lévő házára vonatkozik, mivel a sztár azt akarta, hogy ő, az özvegy továbbra is tiburoni otthonukban lakjon. A felek nem értenek egyet Williams raktárban őrzött tárgyainak, óráinak és egyéb holmijainak sorsáról sem.

A színész gyermekei szerint azonban Susan Williams meg akarja másítani apjuk tervét a hagyatékkal kapcsolatban és meg akarja fosztani őket a néhai színész egyes ingó vagyontárgyaitól. Az özvegy ügyvédje, James Wagstaffe korábban arról beszélt, hogy ügyfele mindössze bírósági útbaigazítást akart kérni a végakaratban foglaltak pontos megértéséhez.

Az özvegy elmondta: kész arra, hogy minden kitüntetést és díjat átadjon a gyerekeknek, valamint a színésszel 2011 októberében kötött házassága előtti időkből származó minden fotót. Megtartaná viszont a közös tiburoni házat, annak bútorait és az ingatlanban lévő műalkotásokat. Szeretné biztosítani, hogy elegendő pénze maradjon a ház fenntartására és hogy élete végéig ott élhessen. Arra a kérdésre, mi maradna Williams gyerekeinek, Susan Williams ügyvédje azt a választ adta: "sok, nagyon sok pénz" és az örökség nagy része.

James Wagstaffe közölte: a következő hetekben találkozni fog a másik fél jogi képviselőjével, hogy tárgyaljanak a megegyezésről. Az ügyvéd bízik abban, hogy június elsejéig megegyezésre jutnak.

Robin Williams tavaly augusztusban halt meg, tiburoni otthonában felakasztotta magát. Susan Williams elmondta, hogy a hollywoodi filmsztár depresszióval, szorongással és frissen diagnosztizált Parkinson-kórral küzdött.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ez a világ legdurvább tévés átverése - videó

Vérszomjas zombi horda támad a metrókocsiban rekedt középkorú nőre. Tovább olvasom