Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Rommelnek is volt gyengéd oldala

Gyengéd szerelmeslevelek árulkodnak Rommel romantikus oldaláról.
Adolf Hitler kedvenc parancsnoka, Erwin Rommel, a "sivatagi róka", aki könyörtelenül harcolt a szövetségesek erőivel szemben végig Észak-Afrikán, reménytelenül romantikus lélek volt - derült ki azokból a szerelmeslevelekből, amelyekből a Bild című német bulvárlap közölt részleteket.

A ravasz "sivatagi róka" még alacsony rangú, fiatal katonaként 1910-ben esett szerelembe a 18 éves délnémet Walburga Stemmerrel. A későbbi tábornok áradó leveleket írt neki, miután kötelességei miatt el kellett költöznie.

"Olyan csodálatos a hangulatom kincsem, tele élettel, olyan boldog vagyok, csak azért, mert gondomat viseled" - írta. Majd később: "Július elején valószínűleg szabadságot kapok... talán nyolc napra elmehetnék Weingartenbe. Csókjaim és üdvözleteim: az örökké szerető Erwined."

Rommel még a szövetségesek elismerését is kivívta a II. világháború észak-afrikai hadjárata idején határozott hadvezetéséért és vakmerőségéért, amellyel kiérdemelte a sivatagi róka nevet.

A szerelmeslevelek Rommel unokájának, a bajor zöldségkereskedő Josef Pannak a tulajdonában vannak. Pan anyja, Gertrud, a fiatal katona és Walburga szerelméből származó törvénytelen gyermek. Gertrud születése idején Rommelnek már egy másik nő foglalta el a szívét, Lucie Mollin, akit később feleségül is vett.

Walburga 1928-ban öngyilkos lett, ebben az évben született Rommel törvényes fia. A "sivatagi róka" azonban Gertruddal továbbra is tartotta a kapcsolatot.

"Szerető gondviselője volt anyámnak. Gyakran magával vitte hivatalos útjaira, még az otthonába is meghívta" - mondta a lapnak Pan.
Rommelt 1944-ben öngyilkosságba küldte Hitler, miután kapcsolatba hozták a náci vezető elleni merényletkísérlettel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Klipversenyt nyert Tóth Jonathan

Három nap alatt csaknem 5000-en kattintottak interneten a szegedi énekes Tóth Jonathan első klipjére. Tovább olvasom