Délmagyar logó

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos 1°C | 4°C Még több cikk.

Rubint Réka: Fussatok, gyerekek, fussatok!

Tényleg sok az elhízott fiatal? Létezik egyáltalán olyan, hogy „gyerekháj"? Kell egyáltalán a kicsiknek a chips és a kóla? Válaszol a „fitneszguru"-pár egyik tagja, Rubint Réka.
A Szonda Ipsos kutatásai szerint minden második magyar gyermek túlsúlyos. Persze... a gének miatt – védekeznek a szülők, s tovább tukmálják porontyaikba a zsírban tocsogó ételeket. De ez nem gondoskodás, még csak szeretet sem. Ez felelőtlenség, amely majd a gyerekek számára súlyos betegségeket és korai halált okozhat.

A szülő a felelős

– Az a szülő, aki egészségtelen, nasiknak nevezett kalóriabombákkal zsírosítja el a gyermeke szívét, s teszi beteggé, semmivel sem különb annál, aki bántalmazza, ütlegeli a csemetét – kezdi Rubint Réka a probléma fejtegetését. – Nincs gyerekháj! A kiskorban megszerzett zsírsejtek egész életen át megmaradnak, s felnőttként, akárcsak férjem, Norbi, életük végéig súlyproblémával küzdenek – mondja.

Mutassunk példát!

– Van egy kis futógép a nappalinkban. Ezt akkor használom, amikor az edzés idejére nincs kire hagynom a srácokat. Ilyenkor aztán a gyerekek nem hagynak nyugtot... a kis Norbi hátul próbál felkapaszkodni, Lara pedig elölről támad, majd az edzés egy közös játékba megy át – meséli mosolyogva a kétgyermekes anyuka. – Sosem szólok rájuk, ha szaladgálni támad kedvük, hiszen minden gyermekben benne van a mozgás öröme. A játszótéren együtt kúszok-mászok, csúszok és homokozok a lurkóimmal. Néha leviszem őket az edzőterem megőrzőjébe is, ahol nézhetnek, miközben sportolok. Fontosnak tartom, hogy lássanak, hiszen ha a fotelben ülve csokit majszolgatnék a tv előtt, nem kérhetem, hogy tornázzanak... Így viszont példát mutatok – ecseteli a fitneszedző.

Rubint Réka
Rubint Réka.

Norbika lelkes, Lara lustácska

Réka gyakran tornázik lányával és fiával DVD-ire, de saját bevallása szerint nem mindig könnyű rávenni a srácokat a mozgásra.

– Higgyék el, vannak napok, amikor se nekem, se a kicsiknek nincs kedvük a futáshoz. Norbika lelkes, de Lara lustácska, gyakran keres kifogásokat. Mégis amikor nekivágunk a Duna-partnak, ujjongva szaladgálnak körülöttem. Sőt, egy alkalommal, mikor aerobikórát tartottam, Lara megkérdezte, hogy feljöhet-e mellém a színpadra. Amikor elkezdett tornázni, az összes, addig a megőrzőben levő kisgyerek beállt. Ahogy nekünk sikerül az embereket a mozgásra inspirálni, úgy Lara is elérte ezt a kortársainál – mondta el befejezésül a büszke édesanya.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. Zs 2009. július 30. 10:09
  „Beajánlanám a Personát, IVY-t és a Bespint... felvételi nélkül!!! :)))”
 • 30. miniszterelnok 2009. július 28. 15:11
  „Nyáron imádok "meztélab":) focizni.Egyszer rá is fáztam, de tudod ebcsont beforr.:D:D:D Összeszedjük a stábot....a kígyó semmiképp sem jöhet, de szólunk Trixinek, Vimvinek, Cidnek stb....még kiírunk egy pályázatot pár betöltendő helyre és már mehet is a móka.:)”
 • 29. Zs 2009. július 28. 13:41
  „Kapuskodtam inkább... De ökörködésből bármikor beszállok... :)

  A női foci tök jó lehetett. Tollas rendszeresen nyomom, a strandröpihez meg ugye kellene egy stáb, meg hely - de alkalomszerűen szívesen; hétvégén épp összejött!!!”
 • 28. miniszterelnok 2009. július 28. 13:08
  „Foci?? Azt is imádom, elég sokáig fociztam, csak aztán a lábacskám műteni kellett és abbahagytam. De azért focizni változatlanul imádok. :) Másik favorit a tollas ill. beach volleyball.:)”
 • 27. Zs 2009. július 28. 12:43
  „Yess, Te lettél a topicgenerátor :DD

  A futást alapvetően megútáltatták velem szakközépben, pedig nem ment akkortájt roszzul...
  Most inkább a társas sportok hoznak lázba: pinyó, tollas, bringa, barlang, hegy, víz...”
 • 26. miniszterelnok 2009. július 28. 12:24
  „ÓÓÓ, hát mindenki unatkozil futás közben??? Ki kell próbálni, 1 perc sprint, 3 perc futás, lábujjhegyen emelkedő.......mindezt jó pár km-en keresztül...garantálom, h nem jut idő unatkozni.....:):):)”
 • 25. miniszterelnok 2009. július 28. 12:22
  „24. Hello Zs!! Most éppen szülővárosomba érkeztem a Balcsiról, aztán péntektől pedig végre Eszpánnyááá!!!:) Itt hagyom flexit furkálódni!!!:) Hááát, látom hogy kell témát kreálni az uborka szezonban... Egy félreütött billentyűnek nagyobb sikere van, mint a mi kis kínrím poétánk nagy kínok árán kanyarintott kínos rímeinek.:D:D:D

  Van 2 kőkemény izomzattal megáldott lábam, úgyhogy mehetünk bringázni.:)”
 • 24. Zs 2009. július 28. 11:37
  „Hello O!
  Hol csavarogsz épp??
  A Veled futást (ellenben a furással) nem vállalom (leginkább nem szeretek, mert unatkozom közben), de bringával nagyon jól tudok tempót diktálni :DDD”
 • 23. miniszterelnok 2009. július 28. 10:13
  „moderálva”
 • 22. Zs 2009. július 28. 09:55
  „pikkos??? :DDD”
 • 21. miniszterelnok 2009. július 28. 09:40
  „moderálva”
 • 20. flexsnake 2009. július 28. 06:47
  „moderálva”
 • 19. miniszterelnok 2009. július 27. 23:24
  „ill. akartam irni, h futni:D:D:D:D”
 • 18. miniszterelnok 2009. július 27. 23:22
  „16. Már hogyne lennél tőle szebb.....???Nem elég, h eltűnik a narancsbőr, feszes marad a bőr, kisimulnak az apró szarkalábak...soroljam még??:)
  Velem futhatsz, bár én erősen a haladó mezőnyben rajtolok:), de azt mondják jó velem furni, mert húzom magammal a másikat.:)”
 • 17. trixi11 2009. július 27. 23:15
  „moderálva off”
 • 16. misztral 2009. július 27. 23:05
  „Nekem mindegy, hogy hogy néz ki: lényeg az, hogy igaza van, mozogni kell. Sokkal többet kéne, mint amennyit az "átlag magyar" - engem is beleértve - szokott. És akkor egy csomó bajtól megszabadulnánk: jópár testi és lelki betegségtől, jobb lenne a közérzetünk, strapabíróbbak lennénk, jobb állapotban lennének az idősebbek is, egészségesek lennének a gyerekeink, nem halnának meg a középkorú férfiak infarktusban, stb., stb. Ha még szebbek is lennénk tőle, az lenne az extra bónusz...
  És ehhez nem kell sportolónak lenni és rekordokat döntögetni.
  Nem akar valaki futni velem esténként? Kéne egy (nagyon kezdő...) partner, lelki erősítésnek :)”
 • 15. bespin 2009. július 27. 22:40
  „moderálva”
 • 14. miniszterelnok 2009. július 27. 22:39
  „Ne jóó, de nincs is rajta egy dkg narancsbőr sem!! A felsőteste amúgy tényleg kicsit sok....

  flexi, te ne kritizálj, különben is eddig még a vékony csajokat kamáztad, rajta zsírt nem találsz. Bár szerintem Réka nem a jetikre bukik.:)

  3.én is a forest-es szöveggel ábítom magam, mikor már túl magasra teszem a mércét a futásban.:D:D:D:D:D”
 • 13. Zs 2009. július 27. 22:07
  „Olyan lipicai jellegű...”
 • 12. bespin 2009. július 27. 21:45
  „5.Trixi

  Igen.Szép mosoly.......Mint egy lóé........”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3 szuper nyaralóhely Törökországban - 80 ezer forint alatt!

Törökország nem elérhetetlen álom. Ha kedvezményesen nyaralnál, eláruljuk, hova érdemes menned! Tovább olvasom