Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Sandra Bullock élete legjobb döntésének tartja a Gravitációt

Minden mást háttérbe szorított, amit személyesen ettől a filmtől kaptam - mondta a hollywoodi filmcsillag egy interjúban.
Élete legjobb döntésének tartja Sandra Bullock, hogy szerepet vállalt az Alfonso Cuarón rendezésében forgatott Gravitáció című filmben, amelyet csütörtöktől játszanak a magyar mozik.

"Minden mást háttérbe szorított, amit személyesen ettől a filmtől kaptam" - mondta a hollywoodi filmcsillag egy interjúban, hozzáfűzve: nagyon örül, hogy a munka révén megismerte Cuarónt.

Sandra Bullock A szív bajnokaiban nyújtott játékáért 2011-ben átvett Oscar-díja után kapta a felkérést az űrben játszódó filmre. Akkoriban meglehetősen nehéz időket élt át, mivel kiderült, hogy férje megcsalja, és éppen ebben az időszakban fogadott örökbe egy kisfiút.

Mint most felidézte, az volt számára a legfontosabb, hogy minél több időt tölthessen gyermekével, aki ma már hároméves. Figyelmeztette Cuarónt, hogy ha úgy érzi, nincs eleget a kisfiával, használhatatlan lesz. A rendező azonban biztosította arról, hogy tekintettel a kérésére.

Bullock felidézte, hogy a forgatás családias hangulatban folyt. Gyermekes kollégái mindent elkövettek a nyugodt munka érdekében, a produkció pedig gondoskodott arról, hogy amíg a kamerák előtt állt, a kisfia is remekül töltse az időt.

Gravitáció (Magyar szinkronos előzetes)

A Gravitáció azóta a velencei és a torontói filmfesztiválon is sikerrel szerepelt, és a színésznő jó eséllyel került ismét Oscar-közelbe.

A sci-fiben egy felrobbant űrállomás két űrhajósa, a Bullock által alakított Ryan Stone és George Clooney, aki a társát játssza, magányosan sodródik az űrben, nincs kapcsolatuk a földi irányítóközponttal, és csak magukban bízhatnak, ha haza akarnak jutni. A súlytalanságban játszódó jeleneteket egy londoni filmstúdióban vették fel, ahol Bullock többnyire teljes magányban és sötétségben lógott a levegőben. Mivel egyedül volt a színen, még nehezebb volt számára a szereplő érzelmeit hitelesen megjeleníteni.

"Végig nagyon sajnáltam őt" - mondta Cuarón, aki fiával, Jonasszal írta a forgatókönyvet, és négy évet töltött a film előkészítésével, valamint a súlytalanságot szimuláló filmes technológia kifejlesztésével.

A 49 esztendős színésznő "terápiaként" élte meg a rendkívül óvatos mozgást megkövetelő felvételeket. Teljesen idegen volt számára a helyzet, minden nap fizikailag és érzelmileg is meg kellet küzdenie a szereppel, de úgy érezte, nap mint nap tanul valamit, és egyre nyitottabbá vált az újabb és újabb megpróbáltatásokra.

Gravity - premier New Yorkban. Fotó: MTI (galéria)


A film, akárcsak a szintén mostanában a mozikba kerülő All Is Lost - amelyben Robert Redford az óceánon sodródik egyedül - vagy a Tracks, amelyben Mia Wasikowska vág át magányosan az ausztrál sivatagos tájon, az emberi kapcsolat jelentőségét hangsúlyozza. Bullock szerint ez a téma azért lehet ma időszerű, mert a technika ugyan számtalan összeköttetést teremt számunkra, ugyanakkor el is távolít az emberi kapcsolatoktól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Agymenők legújabb kalandjaival erősít a Comedy Central

Az okos az új szexi a humorcsatornán - és még jön Joey is. Tovább olvasom