Délmagyar logó

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Sass Dani, egy mindig pörgős gasztroarc

Sass Danit legtöbben a Konyhafőnök finalistájaként ismerhették meg, amikor egy ország szurkolt neki, hogy ő legyen akövetkező konyhafőnök. Bár Dani végül a második helyen végzett, egy cseppet sem bánja, hogy így alakult. Azóta piacra dobta a nevével fémjelzett levendulás csiliszószt és tavasszal az Ide süss! műsorvezetőjeként a sütik világába kalauzolja majd a nézőket a Viasat 3-on.
1. Milyen gyakran főz csak saját maga, a család vagy a barátok örömére?
Nagyon szeretek főzni, így hetente többször is beállok a konyhapult mögé. Persze legkevésbé sem magamnak főzögetek, mert van abban valami mámorító, hogy mosolyt csalok az arcokra a tányérjaimmal.

2. Van kedvenc alapanyaga? Mi az?
Sokszor nyúlok az édesburgonyáért, viszont nem tudom egyértelműen kijelenteni, hogy ez a kedvenc alapanyagom. Inkább a marhabélszín. Imádok vele dolgozni és fogyasztani egyaránt. 

3. Melyik az, amivel soha nem lenne hajlandó dolgozni? Miért?
Allergiás vagyok a rákra, így az kizárt. 

4. Ha választhatna, kivel készíttetné el magának a tökéletes reggelit?
A tökéletes reggelit, egy tökéletes éjszaka után, a tökéletes nővel. Nem tudom elképzelni, hogy létezik-e erre más válasz.

5. Mi lenne a tálcán?
Imádom azokat a reggeliket, ahol minden van, ahol válogathatok. Biztos lenne zabkása sok-sok gyümölccsel, omlett, sült bacon, chiapuding és friss ananász.

6. Mióta tud főzni?
Hamarabb tudtam piskótát sütni, mint kerékpározni. Anyukám mellett nagyon könnyű volt megszeretni a sütést-főzést. Régóta van érzékem a főzéshez, de mindig van mit tanulni. 

7. Milyen típusú ételeket fogyaszt a legszívesebben?
Igyekszem egészségesen étkezni, így most állhatna itt bulgur, quinoa, de legszívesebben egy jó nápolyi pizzát ennék meg.

8. Fontosnak tartja az egészségtudatos táplálkozást?
Fontosnak tartom, viszont semmiről nem mondok le, inkább a mozgással kompenzálok. Szerintem ez így kerek.
 


9. Mit tesz ennek érdekében?
Évek óta fontos része az életemnek a mozgás, a sport. Heti 30–40 km-t biztos, hogy lefutok, miközben edzőterembe is járok. Nem dohányzom, figyelek a bevitt kalóriákra. Azt hiszem, hogy ennél többet nem tudnék tenni az egészségemért.

10. Mi volt a legemlékezetesebb konyhai baki, amit nem szeretne megismételni?
Nagy kedvencem a brassói aprópecsenye, viszont szerettem volna belenyúlni a klasszikus receptbe. Annyira sikerült újragondolnom, hogy aznap este csak a szemetes lakmározott belőle. 

11. Melyik konyhai eszközt tartja valóban nélkülözhetetlennek?
A főzőlapot. Szeretem, ahogy sül a hús, szeretem hallani a hús sercegését.

12. Mi az, amit soha nem használna?
A konyhában nincs ilyen, viszont ha a való életre gondolok, a rotációs kapát messze elkerülném. Tartok tőle.

13. Milyen az ön számára az ideális konyha?
Ha valahol, itt a méret a lényeg. Egy hatalmas, jól megvilágított, modern konyha. Bármikor jöhetne egy ilyen!

+1: Mi a kedvenc étele? (esetleg recepttel)
A lelkem rávágja, hogy sztrapacska, de azt tényleg nem sokszor eszem. Viszont a tabulé egy kis kacsamellel és körtével jöhet bármikor. 

Cikkünket a kéthetente szerdán megjelenő Gasztromagazinban találják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A világ legnagyobb optikai teleszkópját alkották meg Chilében

A világ legnagyobb optikai teleszkópját alkották meg Chilében
A világ legnagyobb optikai teleszkópját alkották meg Chilében a Genfi Egyetem keddi közlése szerint. Tovább olvasom