Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Sokkoló természet a Spektrumon

Vajon tényleg kiszámítható a természet és az állatvilág viselkedése?
Néhány évvel ezelőtt fekete-foltú, nőstény szirtcápák egy különleges csoportja hosszú időn át rettegésben tartott egy teljes korallzátonyt a dél-afrikai partoknál. Az állatok szervezetten szálltak szembe a nagyobb cápákkal, felfalták a halászok zsákmányát, megtámadták a búvárokat. A jelenségre számos szakértő kereste a választ: mi hozta ezeket a különleges ragadozókat a számukra ismeretlen vizekre, miért érkeznek egyre többen és miért vadásznak szervezetten?

Cápatámadás. Fotó: sajtoklub.tv
Cápatámadás. Fotó: sajtoklub.tv

A válaszok kiderülnek a Sokkoló természet című dokumentumfilm sorozatból, amelyben kutatók, szakértők és szemtanúk egy csoportja az érthetetlen, különös összefüggéseket mutató természeti jelenségeket járja körbe. A szervezetten gyilkoló cápák mellett többi között arra keresi a választ, hogy mi állhat a rendszeresen ismétlődő sertéshizlalda-tüzek mögött az USA-ban és Kanadában, miért viselkednek Tanzániában az oroszlánok teljesen másképp, mint Afrika többi részén, és miért pusztulnak el gyanúsan hasonló körülmények között az elefántok Dél-Indiában.

A Sokkoló természet című dokumentumfilm sorozatot a Spektrum mutatja be február 15-én szombaton 11 órától, a további részek hétvégente láthatóak ugyanebben az időpontban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összeroskadt alatta Napóleon széke

Egy múzeumi alkalmazott nem tudott ellenállni a kísértésnek és beleült a hadvezér 1808-ból… Tovább olvasom