Délmagyar logó

2018. 09. 19. szerda - Vilhelmina 17°C | 28°C Még több cikk.

Steiner Kristófot letartóztatták egy tel-avivi bankban

Nehéz napokon van túl Steiner Kristóf, és még nem értek véget a megpróbáltatások.
Steiner Kristóf 9 éve költözött Izraelbe, azóta megszerezte a rezidens státuszt is, vagyis hivatalosan is munkát vállalhat az országban. Kint is és itthon is dolgozik, rendszeresen ingázik a szülőhazája és a választott otthona között. Mindkét országot rajongással szereti, nem tudna és nem is akarna választani a kettő közül.

Kedden viszont negatív élménnyel gazdagodott az izraeli fővárosban: egy utcai kéregető rátámadt Tel-Avivban egy autóban ülő nőre, az áldozat pedig olyan személyleírást adott, ami egy az egyben illik Steiner Kristófra.

– Kedden besétáltam a bankomba, hogy pénzt utaljak, mire odajöttek hozzám a rendőrök és közölték, hogy letartóztatnak – mesélte a Borsnak az elképesztő történetet Steiner Kristóf, aki egy szempillantás alatt egy börtöncellában találta magát, hat másik rab mellett. – Ujjlenyomatot vettek, lefotóztak, leszedték az ékszereimet, levágták a nadrágomról a fűzőt, és négy órát ültem a cellában – sorolja a viszontagságokat.
Steiner Kristóf nem hagyja annyiban az ügyet, perel, ha kell.
Steiner Kristóf nem hagyja annyiban az ügyet, perel, ha kell.

Steinert nem engedték beszélni a barátjával, Nimivel, így ügyvédet nem tudott hívni. A kirendelt ügyvédet nem fogadta el, ezért egyedül hallgatták ki. A tel-avivi rendőrség meggyőződése a kamerafelvételek alapján, hogy ő volt az elkövető.

Hiába kérte, hogy keressenek rá a neten a nevére, ott kiderül, hogy író, publicista, lakáséttermet vezet, vagyis a legkevésbé sincs rászorulva, hogy kolduljon, de nem sikerült meggyőznie az egyenruhásokat. Bár szabadon engedték, az eljárás jelenleg is folyik ellene. Amíg a nyomozás tart, Steiner Kristóf nem használhatja a bankszámláját, ha bármilyen szabályt megszeg, 300 ezer forintnak megfelelő sékelt kell fizetnie. 

– Nem hagyom annyiban, ha lezárult a nyomozás, pert indítok, és addig nem állok le, amíg a rendőrség és az engem vádló asszony nem kér nyilvánosan bocsánatot, és nem térítik meg a kárt, amit okoztak - mondja Steiner.
 
Borsonline.hu

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Híres zenészek kedvenc állataikkal

Híres zenészek kedvenc állataikkal
Az állatok világnapja alkalmából ma rengetegen osztottak meg képet a közösségi médiában szeretett háziállataikról. De ne feledkezzünk meg a zenészekről sem, akik szintén élvezik kisállataik társaságát. Tovább olvasom