Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 29°C Még több cikk.

Stresszoldó mobiltelefon-alkalmazást fejlesztettek ki

Egy stresszoldó mobiltelefon-alkalmazást fejlesztettek ki, amely a felhasználó saját optimális légzésritmusára építkezve működik.
A MyCalmBeat (Az én nyugodt ritmusom) elnevezésű alkalmazás egy fülhez erősíthető szívritmus monitor segítségével térképezi fel a felhasználó teljesen egyedi optimális légzésritmusát, amely segít növelni a szívritmus változékonyságát, vagyis a dobbanások közötti hol rövidebb, hol hosszabb időközöket. A gyors, illetve lassú szakaszok egészséges és szabályos váltakozásából eredő harmonikus hullámzás pedig csökkenti a stresszszintet.

"Az emberek egészen addig nem veszik észre a lassú lélegzés jótékony hatását, amíg valóban le nem ülnek legalább tíz percre, és aztán teljesen másképp érzik magukat" - mondta Savannah DeVarney, az alkalmazást kifejlesztő MyBrain Solutions cég értékesítési alelnöke.

Az optimális légzésritmus meghatározása után az alkalmazás olyan mozdulatokat mutat a felhasználónak, amellyel elérheti a megfelelő ki-, és belégzési arányt, mialatt a szívmonitor folyamatosan visszajelzéseket küld neki a szívritmusa változékonyságáról.

"A szoftver feltérképezi a felhasználó szívritmus változékonyságát az egyes légzésciklusok alatt, hogy megtalálja az ideális ritmust" - magyarázta Devarney. Az optimális érték állandósul a felnőtteknél, és általában csak a gyermekkor, valamint a terhesség ideje alatt változik.

A vállalat hetente háromszor, napi tíz perc mobiltelefonon-alkalmazásos gyakorlást ajánl. A fejlesztés az iPhone, az Android és a Blackberry készülékekre is kompatibilis.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt John McCarthy, a mesterségies intelligencia atyja

Elhunyt John McCarthy, a Lisp programnyelv megalkotója, a mesterséges intelligencia úttörője -… Tovább olvasom