Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 3°C Még több cikk.

Szabadult a börtönből Stohl András

Stohl András feltételesen szabadult jogerős börtönbüntetéséből. 10 hónapos büntetéséből öt hónapot letöltve, hétfő reggel negyed hatkor hagyta el a fegyintézetet.

Feltételesen szabadult jogerős börtönbüntetéséből Stohl András, akit súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt ítéltek el; a színész 10 hónapos büntetéséből öt hónapot letöltve, hétfő reggel negyed hatkor hagyta el a fegyintézetet.

Az ismert színész, televíziós műsorvezető szabadulását több mint öt órán át több tévéstáb, fotós és újságíró várta a négy kijárattal is rendelkező Budapesti Fegyház és Börtön Kozma utcai épületének valamennyi kapujánál a fagypont alatti hőmérsékletben.

A büntetése felének letöltése után feltételesen szabaduló Stohl András a fegyintézet főkapuján távozott, az őt váró újságíróknak nem nyilatkozott, mindössze annyit mondott: „hagy menjek haza, köszönöm". A hátizsákját cipelő színész ezt követően beült a felesége által vezetett személyautóba, majd elhajtottak.

Hétfőn szabadult a börtönből Stohl András. Fotó: MTI/Kovács Tamás (galéria)

Stohl Andrást azért ítélte el a bíróság, mert 2010. május 8-án hajnalban, a Budapestről Fót felé vezető úton gépkocsijával áttért a szemközti sávba, és ott összeütközött két szabályosan közlekedő autóval. A balesetben négyen sérültek meg, egyikük súlyosan. A baleset után a színész elhagyta a helyszínt, ezért a rendőrök, még aznap, otthonából előállították, és vérében később alkoholt, vizeletében tiltott pszichotróp anyagot is kimutattak. Mint kiderült, nemcsak alkoholt, hanem kokaint is fogyasztott a baleset előtt.

A színészt mindezért a Budakörnyéki Bíróság 2011. március 31-én első fokon két év négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte, 5 évre eltiltotta a járművezetéstől, 3 évre pedig a közügyek gyakorlásától. A Pest Megyei Bíróság másodfokon, szeptember 6-án jogerős ítéletében Stohl Andrást főbüntetését tíz hónap börtönre mérsékelte, kimondva azt, hogy a büntetés felének letöltése után bocsátható csak feltételesen szabadlábra.

Hétfőn szabadult a börtönből Stohl András. Fotó: MTI/Kovács Tamás (galéria)

Az elsőfokú ítélettel ellentétben a közügyektől nem tiltották el a vádlottat, helybenhagyták ugyanakkor az öt éves járművezetéstől való eltiltását, valamint 579 ezer forint bűnügyi költség megfizetését.

Stohl András börtönbüntetésének letöltését tavaly október 5-én kezdte meg. A színésznek a budapesti Nagy Ignác utcai büntetés-végrehajtási intézetben kellett jelentkeznie, majd innen szállították át a Kozma utcai fegyintézetbe, ahol sajtóhírek szerint raktárosként dolgozva töltötte le büntetését, és kedvezménnyel, büntetése felének letöltése után feltételesen szabadult.

Hétfőn szabadult a börtönből Stohl András. Fotó: MTI/Kovács Tamás (galéria)

A Btk. rendelkezése szerint a bíróság a határozott ideig tartó szabadságvesztésre ítéltet akkor bocsáthatja feltételes szabadságra, ha a büntetés végrehajtása alatt kifogástalan magatartást tanúsított, valamint alaposan feltehető, hogy a büntetés célja további szabadságelvonás nélkül is elérhető. Ugyanakkor a feltételes szabadság tartamára az elítélt pártfogó felügyelet alá helyezhető.

A bíróság a feltételes szabadságot megszünteti, ha az elítéltet a feltételes szabadság alatt elkövetett bűncselekmény miatt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélik, ha az elítéltet egyéb büntetésre ítélik, vagy ha a magatartási szabályokat megszegi. Ebben az esetben újra börtönbe kel vonulnia, és kitöltenie a hátralévő időt, és a büntetés letöltésébe a feltételes szabadságon eltöltött idő nem számít be.

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. LukSzkaivoker 2012. március 10. 23:19
  „Láttam a youtube-on egy videót az igazságszolgáltatásról, amit valami olyasmivel kezdtek, hogy 200 év múlva úgy tekintünk a mostani igazságszolgáltatásra, mint ahogy mi most tekintünk a 200 évvel ezelőttire. Szóval a mostani rendszerrel komoly bajok vannak, de ezzel nem mondtam újdonságot, mindenki láthatja. A magyarországi helyzet ráadásul rosszabb mint általában az EU-ban, mert itt még több az aránytalan ítélet, a téves büntetés mint máshol, és mint ahogy azt megszokhattuk más kapcsán is: következmények nélküli ország vagyunk, a bírókra nézve semmilyen következménye nincs a téves ítélkezésnek. Pedig életeket tehetnek tönkre, életek, sorsok vannak a bírók kezében.
  Stohl András számomra már azelőtt is unszimpatikus görény volt, mielőtt ez az eset történt, nem tudok objektív lenni. Kár volt kiengedni, én a 10 hónapot is keveslem.”
 • 40. purgator 2012. március 10. 15:14
  „"...alaposan feltehető, hogy a büntetés célja további szabadságelvonás nélkül is elérhető..."
  Ezt miből állapította meg az engedékeny hatóság? A visszaesőként elkövetett ittasan + bedrogozott állapotban, gépjárművezetés közben elkövetett baleset okozása során ezúttal, csak maradandó károsodással járó, súlyos sérülés okozása alapján? Meg kell várni, hogy halálos balesetet is okozzon? Túl erős a liberális lobbi!
  Hol működik "a törvény előtt mindenki egyenlő", kőbe vésett szabály?”
 • 39. pog 2012. március 06. 09:04
  „Milyen estét betöltő filmet lehetne készíteni a börtön napjairól.."híres celebjeink" részvételével....”
 • 38. booo 2012. március 06. 05:45
  „Kiszavazták a Való Világ villából?”
 • 37. ISD_Avenger 2012. március 05. 21:28
  „35.
  De jó!
  Akkor én meg nem tekintem magam adófizetőnek, úgyhogy a jövőben inkább nem fizetek adót.

  A bizonyítást meg hagyjuk, ebben az országban mindenki ártatlan.”
 • 36. A.R. 2012. március 05. 20:44
  „Igen-igen-igen-igen vezető hír lett!!!!!
  Bár így jönne be az ötösöm.
  Remélem ír róla egy könyvet (két feles vagy több között) és pár millióért el lehet adni a "sztorit" valamelyik tévének.”
 • 35. lukrecia 2012. március 05. 20:28
  „33. Nem tekintem magam eliteltnek, hiszen epp az a korrupt biro hozta az iteletet aki miatt eömarasztalva lettem.
  Teves iteletet hozott, ha kivanod szemelyesen bebizonyitom . Megerdemli a sorsat , sajnos egy birono meg ez ideig megusszta.”
 • 34. Zsoltee0716 2012. március 05. 19:31
  „Visza-vissza-vissza.... a börtönbe. Vagy nem ezt szokta újongani a közönség.”
 • 33. ISD_Avenger 2012. március 05. 18:57
  „32.
  Látom nehéz feldolgozni, hogy te is egy elítélt vagy. :)”
 • 32. lukrecia 2012. március 05. 18:40
  „Magyar igazsagszolgaltatas. Keveset kapott (majd masok ulnek helyette, h a statisztika is rendben legyen)
  majd a bortonben is kiveteles lehetett. Jajj szegeny eppen kibirta az 5 honapot, kulon lakosztalyban, es meg ott is szineszkedhetett.
  Es magyarorszagon meg egyetlen birot iteltek el, az is lappango szakaszban varja sorsanak jobbra fordulasat.”
 • 31. Queenmargareth 2012. március 05. 16:02
  „10 hónapot nyugodtan lecsücsülhette volna. Kollégista vagy katona sem volt sosem?”
 • 30. Mike3 2012. március 05. 14:43
  „pia? kössz nem, csak kóla”
 • 29. andrisne 2012. március 05. 14:42
  „Én tudom és arról is írtam! Sajnálom,ha nem értetted!”
 • 28. deszkás 2012. március 05. 14:06
  „ANDRISNÉ! A bucikáról van szó.”
 • 27. Wacky 2012. március 05. 13:06
  „"2010. május 8-án hajnalban, a Budapestről Fót felé vezető úton gépkocsijával áttért a szemközti sávba, és ott összeütközött két szabályosan közlekedő autóval."
  "A baleset után a színész elhagyta a helyszínt, ezért a rendőrök, még aznap, otthonából előállították, és vérében később alkoholt, vizeletében tiltott pszichotróp anyagot is kimutattak. Mint kiderült, nemcsak alkoholt, hanem kokaint is fogyasztott a baleset előtt."

  "Feltételesen szabadult jogerős börtönbüntetéséből Stohl András, akit súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt ítéltek el"

  és a drog?”
 • 26. Omerta 2012. március 05. 13:02
  „Megint az a fene nagy jóindulat...láttunk már ennél súlyosabb bűnt is és mégis szabadlábon van az illető...a másik, hogy nem lehet egy lapon említeni egy nemi erőszakot egy ittas vezetéssel. Gondolkodj már (22. szandokán 2012.03.05. 10:50)”
 • 25. andrisne 2012. március 05. 12:42
  „Szerintetek ez a sofőr milyen büntetést kapott ezért????
  http://zalaihirlap.hu/fooldal-BUnUgyek_balesetek/20110228_elgazolt_tobb_embert_furgon_buszmegalloba
  megúszta felfüggesztettel!!! Stholnál nem halt meg senki! Az meg amit Pali csinál nonszensz....ha nem híres emberrel karambolozik,akkor kitől követelne milliókat??”
 • 24. rosenrot 2012. március 05. 11:49
  „Érdekes, hogy a vétkes vezetők általában kis sérülésekkel megússzák. A vétlen autóba meg mindenki meghal, vagy belerokkan. Ezért is túl enyhének tartom a büntetést.”
 • 23. igazságkereső 2012. március 05. 11:48
  „Ez aztán a nagy hír, mert ha nem Stohl Andrásról lenne szó, akkor más, hasonló esetért kapott volna minimum 2 és fél év letöltendőt és a TV stábok sem serénykedtek volna körülötte! Na kérem ezt nevezik hazánkban diszkriminációnak és természetesen nagyon jó reklámfogának Dr.Ruttner György ügyvédnek.Az, hogy ittasan, drogosan és nem először balesetet okozó Stolh áldozata miylen állapotba került ennek következtében az már Dr.Ruttner ügyvéd úrnak, és magának Stolhnak is teljesen közömbös. Hurrá, ezt nevezik nálunk demokráciának!”
 • 22. szandokán 2012. március 05. 10:50
  „10-hónapból leült ötöt mint visszaeső,drogos alkoholista,akkor ehez képest a Damu csak kezdő miért kéne neki 6-évet kapni?”
41 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiosztották a legrangosabb francia könnyűzenei díjakat

A francia sanzon két, különleges alternatív egyéniségét díjazták idén a legrangosabb francia… Tovább olvasom