Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Százmillióan függnek számítógépes játékoktól Kínában

Százmillióan függnek kórosan számítógépes játékoktól Kínában - mutat rá egy friss jelentés.
A számítógépes játékokat gyártó Giang Interactive vállalat és az Eguan kínai piackutató cég közös kutatása szerint a teljes lakosság 7,5 százaléka függ ma valamilyen mértékben számítógépes játékoktól a kelet-ázsiai országban.

A jelentés úgy fogalmaz: százmillió játékos szenvedett hobbija következtében "mentális változást", vagyis vesztette el önkontrollját vagy vált függővé a játéktól. A férfiak a nőknél 30 százalékkal nagyobb valószínűséggel tartoznak a függők kategóriájába, s a függők aránya a jelentés szerint lakóhelytől függően is változik.


A megszállott játékosok legnagyobb arányban, 30 százalékban az északkeleti tartományokban élnek, a közép-kínai Honan tartományban 17, a kelet-kínai Fucsien tartományban 13 százalékban koncentrálódnak.

A helyzetükkel a statisztikák szerint ugyanakkor az érintettek nincsenek tisztában. Arra a kérdésre, van-e játékfüggő a környezetükben, 67 százalék felelt igennel, magát ugyanakkor kevesebb, mint 0,1 százalékuk helyezte ennek a csoportnak a tagjai közé.

Az online játékok piaca töretlenül nő az országban: értéke tavaly már a kétmilliárd dollárt közelítette, mely a 2012-es értéknek két és félszerese.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

52 szuper érdekesség a tetkókról

Régen a matrózok megbélyegzéséül szolgált, ma pedig több a tetovált nő, mint a férfi, a tetovált… Tovább olvasom