Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Szeged és az utca hangja

Egyetemisták találták ki Szeged új non-profit irodalmi, videós projektjét. Tehetséges utcazenészeket is felfedeznének.
30Y - Egy perccel tovább l soundcity:szeged

Mit keresett Beck Zoltán a szokásos bőrkabátjában Szegeden a Dóm téren most áprilisban bőven 20 fokban? A rosszmájúak szerint nincs ebben semmi különös. Már a kabátban, ugyanis a gitáros énekes állítólag abban is alszik...

Szeged és az utca hangja. Fotó: Sebestyén Csilla (galéria)

No de most nem ez volt a lényeg, hanem az, hogy Soundcity Szeged néven indult el egy weboldal, s ehhez a starthoz velük, a 30Y zenekarral forgatták az első videóklipet. „Olyan külföldi videós oldalak hagyományait szeretnénk Magyarországon öregbíteni, mint a La Blogothéque. Célunk, hogy a Szegedre érkező hazai és külföldi zenekarok segítségével bemutassuk a várost. Valamint szeretnénk utcazenészekkel is dolgozni, bízunk abban ugyanis, jó pár eddig ismeretlen tehetség zenél az utcákon" – mondta Rácz Roland, a Soundcity Szeged kitalálója, elindítója. A zenekarok és előadók akusztikusan eljátszanak egy-két dalt a repertoárjukból. Ezekhez a számokhoz születik egy-egy írás is a honlapon, a szerzők a dalok egy motívumát megragadva, novelláikkal új világot teremtenek az elkészült felvételek köré, így kapcsolva össze irodalmat és zenét.

30Y - Ahogy elképzeltem l soundcity:szeged

Az első két klip lett a 30Y-é a zenekar az Egy perccel tovább és az Ahogy képzeltem című számait játszotta el. De már megvan a harmadik videó is: a Bulgúr nevű formáció Az ajtók csukva című számát játszotta el a Soundcitynek.

Bulgúr - Az ajtók csukva l soundcity:szeged

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra itt a Dáridó, hollaria hó!

A Galambos Lajos nevével fémjelzett Dáridó május 10-től vadonatúj részekkel jelentkezik a Muzsika… Tovább olvasom