Délmagyar logó

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Szétszedték a kritikusok Woody Allen római filmjét

Rómában forgatta és a római mozik mutatták be elsőként Woody Allen legújabb, To Rome With Love (Rómának szeretettel) című filmjét. A filmkritikusok szerint az amerikai rendező csupa kliséből rakta össze történetét.
"Az olasz férfiak szőrösek, a zuhany alatt operaáriát énekelnek és az ablakokból is atlétatrikóban udvarolnak. A nők kontyosak, kombinét viselnek és állandóan terhesek vagy tésztát gyúrnak. Így látja 2012-ben Olaszországot Woody Allen. A To Rome With Love zavarba ejtő. Ez nem remekmű, Via Crucis" - írta a LíEspresso hetilap filmkritikusa az amerikai rendező legújabb filmjéről.

Az olasz sajtó fenntartással fogadta a filmes zseni Rómának dedikált művét, mely "hamisan beidegződött képet fest" a városról és általában az olaszokról. Olyan képet, melytől "az olaszok végre már meg szeretnének szabadulni".

Egyedül az Il Messaggero római napilap vélte úgy, hogy az itáliai filmkritikusok "hálátlanok" a rendezővel. Az újság szerint Allen filmjével művészileg tisztelgett az általa imádott Róma előtt. "Nem volt könnyű feladata, olyan filmet kellett készítenie, hogy az amerikai és az olasz közönségnek egyaránt elnyerje tetszését" - írta az Il Messaggero.

Rómának szeretettel - előzetes

A To Rome With Love főszereplője egy idősödő, a halálfélelem elől Rómába menekülő rendező (Woody Allen). A film négy epizódból áll, amelyekben többek között Penelope Cruz, Alec Baldwin és Roberto Benigni szerepel. Benigni egy hirtelen híressé vált embert játszik, aki Róma utcáin menekül a paparazzók elől.

Benigni úgy nyilatkozott, "akármilyenre is sikerült a film, nem lehetett nemet mondani egy zseni felkérésére. Amikor Woody Allen közelében vagy, érzed, hogy valami varázslatos történik, pontosan úgy, ahogy Fellini rendezése közben is történt".

Allen emléket állított Federico Fellininek is A fehér sejk (1951) film idézésével az olasz színész Antonio Albanese jelenetében.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolcszáz dollárt kért szolgáltatásaiért az Obama testőreit szórakozató prosti

Nyolcszáz dollárt - több mint 180 ezer forintot - kért szolgáltatásaiért a Barack Obama amerikai… Tovább olvasom