Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 22°C Még több cikk.

Szívószálakból állított fel újabb rekordot Saimir Strati

A világ legnagyobb, műanyag szívószálakból készült mozaikképét alkotta meg Saimir Strati ismert albán mozaikművész, aki ezzel újabb rekordot állított fel a mozaikok világában.
Az Adam's Apple (Ádám almája, vagy ádámcsutka) elnevezésű, 30 négyzetméteres képen egy alma látható, amelybe beleharaptak. A több mint 150 ezer szívószálból összerakott alkotást szombaton este hitelesítette a világ legnagyobbjaként a Guinness Világrekordok a délnyugat-albániai Fier városban.

A pályafutását ókori régészeti leletek restaurálásával kezdő mozaikművész húsz napon át napi 16 órát dolgozott művén az albániai város fő közparkjában. Eddig még senki sem használta a szívószál-technikát, így a kép világrekordnak számít egy újabb kategóriában - jelentette ki Strati, aki már hét, a Guinness által is elismert mozaikrekordot mondhat a magáénak.

A 48 éves alkotó azt állítja, hogy a szívószálkép elkészítésével nem pusztán újabb rekord felállítása volt a célja, hanem világos üzenetet akart megfogalmazni a környezet védelmének fontosságáról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

David Duchovnyt Oroszországtól Amerikáig bírálják egy reklám miatt

Amerikában és Oroszországban is megosztja a közvéleményt David Duchovny amerikai színész szerepelése egy "hazafias" hangvételű orosz sörreklámban. Tovább olvasom