Délmagyar logó

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 0°C Még több cikk.

Szőlőfürt találkozása a hópehellyel

Farsang - Itt a farsang, áll a bál... otthon. El kell kezdeniük gondolkodni az anyukáknak, hogyan szerezzék be a farsangi jelmezt gyermeküknek. Vegyék meg, vagy készítsék el? Hogyan, miből és főként mit? És van-e B terv, ha gyermekük utolsó pillanatban meggondolná magát?
Ha jól sikerül a farsangi jelmez, ne lepődjünk meg, hogy gyermekünk a szezon elmúltával is viselni szeretné. Sugár Annamária budapesti jelmez- és bábtervező, -készítő találkozott már ilyen esettel: hetekig dinójelmezben aludt egyik kis vendége. De előfordult már az is, hogy előre minden részletet egyeztetve megvarrta a jelmezt, aztán a kisgyermek mégsem viselte, mert meggondolta magát. Ez gyakran előfordul, ezért mindig legyen egy B terv a tarsolyunkban. Mondjuk egy párducmintás anyagot kiszabva, cakkozva, gyermekünkre kötve, pillanatok alatt lehet egy kis ősemberünk vagy ősasszonyunk. Zöld vagy lila lufikat felfújva, megkötve, egy-két öltéssel egy pólóra varrva, a gyermek fejére barna vagy zöld csúcsos sapkát adva, szőlőfürtünk. Ha kétféle színű krepp-papírból két téglalapot vágunk elölre és hátulra, majd vállnál összetekerjük, megtűzzük, derékban megkötjük, kész is a masnijelmez. Annamáriának a farsangi időszakban legalább napi egy új felkérése van. Idén leggyakrabban a kedvelt rajzfilmfiguráknak szeretnének öltözni a gyerekek.

A kétgyermekes, szegedi <a href=Harmati Angelika ruhaipari végzettségű, varrógéppel maga varrja idén 5 és fél éves kislánya hercegnőjelmezét. Fotó: Kuklis István" src="http://www.delmagyar.hu/szolofurt_talalkozasa_a_hopehellyel/cikk/242/2415031/2.jpg">
A kétgyermekes, szegedi Harmati Angelika maga varrja idén kislánya hercegnőjelmezét. Fotó: Kuklis István

Szegedi anyukák körében végzett, nem reprezentatív felmérésből kiderül, gyakran készítik, megvásárolják használtan, ritkábban varratják vagy kölcsönzik a jelmezeket. Azonban a házi készítésű darabok sokszor a kreatív anyukáknak is fejtörést okoznak: az alapanyag, az elképzelés, az idő hiányzik, vagy éppen a varrógép, hogy gyorsabban kész legyen.
A kétgyermekes, szegedi Harmati Angelika  ruhaipari végzettségű, varrógéppel maga varrja idén 5 és fél éves kislánya hercegnőjelmezét. – Számomra fontos, hogy igényes, szép legyen a gyermekem jelmeze, és nagy gonddal készítem. Az is lényeges, hogy a kislányomat is bevonom a munkába – mondta. Varrógép nélkül is lehet gyorsat, ötleteset készíteni olcsón. Fehér pólót, harisnyát adunk a gyermekre, celofánból készített lepelre vattapamacsokat ragasztunk, haját belisztezzük, arcára mintát festünk, és kész is a hópehely. Számos ötletet leírhatnánk még, de hogy stílszerűek legyünk, még egyet javaslunk: újságnak is öltözhet a gyermek. Ehhez régi Délmagyarországokat összegyűjtve hosszú csíkot ragasztunk belőlük, legyező formájúra hajtjuk, majd a derékra szoknya alakban felerősítjük. Ugyanígy a nyak köré is, majd csákót hajtogatunk a gyermek fejére.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vérfagyasztó: láthatatlan alak ütötte le a nőt – Videó

A nő azt állítja, hogy nem hisz a paranormális jelenségekben, most mégis úgy gondolja, csakis egy… Tovább olvasom