Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Szulák Andrea: Harmóniára törekszem

Szulák Andrea legfontosabb ambíciója az, hogy minden egyes nap megtartsa azt a békét és harmóniát, amelyben a családjával él. Alapvetően az éneklést tekinti hivatásának, de a színházi felkéréseknek is nagyon örül. Legutóbbi, prózai szerepe miatt az Operettszínház által bemutatott Szépség és Szörnyetegben kislánya, Rozina is rendkívül boldog.
– Azt lehetett olvasni valamelyik online bulvármagazinban, hogy az RTL Klub csábítja: dolgozzon velük a Heti hetes című közéleti szórakoztató műsorban. Szeretnék, ha a műsorból távozott Hernádi Judit helyébe lépne. Valóban ostromolják ezzel a lehetőséggel?

– Én nem tudok róla. A bulvárlapok feldobnak hasonló híreket, mert a nevemmel el lehet adni a lapot. Szó sincs ilyesmiről!

– Nagyon felidegesíti magát az ilyen típusú írásokon, vagy az évek során megtanulta helyén kezelni a bulvársajtót?

– Annak, aki közszereplő, hozzá kell ahhoz szoknia, hogy időnként olyan dolgokat írnak le, ami nem igaz, amit soha nem mondott. Az biztos, hogy nem egyszerű, de muszáj megszokni.

Szulák Andrea: Muszáj, hogy az ember nemet is tudjon mondani. Fotó: RTL Klub/Sajtóklub
Szulák Andrea: Muszáj, hogy az ember nemet is tudjon mondani. Fotó: RTL Klub/Sajtóklub


– Egy újságírónak nemrégiben elmesélte egy interjúban, hogy elég sok munkát visszautasít, és még így is nagyon elfoglalt. Mikor tanult meg nemet mondani?

– Számomra ez nem nehéz. A pályám elejétől kezdve meglehetősen szűröm a felkéréseket, annak ellenére, hogy nagyon sokfélének tűnnek azok a dolgok, amelyekkel én foglalkozom. Muszáj, hogy az ember nemet is tudjon mondani. Másképpen nem lehet bírni, teljesen szétforgácsolódnék. Hozzáteszem: ez nem áldozat, együtt jár a hivatásunkkal, hogy igényes legyen, amivel foglalkozunk.

– A hétköznapokban komoly feladat megszervezni a családi életet és a munkát?

– Hála istennek a nehezén túl vagyunk. Eddig is és most is sokat segít a párom. Úgy alakítottuk ki az életkörülményeinket – legalábbis amióta a kislányunk megszületett –, hogy össze tudjunk dolgozni.

– A Szerencsekerék című vetélkedőt vezeti a Story4-en, látszik, hogy jól érzi magát benne. Melyik volt az a műsor a pályája során, amely különösképpen a szívéhez nőtt?

– Nem kell sokat gondolkodnom a válaszon, nagyon szerettem az Activityt. Közben pedig észre sem vettem, hogy televíziós személyiséggé értem. A másik nagy kedvencem a Magyar Televízión ment, Szulák és más címmel. Az olyan nekem való beszélgetős műsor volt.

Szulák Andrea: Nem nagyon van szezonja az intelligens vitakultúrának, a kulturált beszélgetéseknek. Fotó: RTL Klub/Sajtóklub
Szulák Andrea: Nem nagyon van szezonja az intelligens vitakultúrának, a kulturált beszélgetéseknek. Fotó: RTL Klub/Sajtóklub

– Mit tapasztalt, korrektül vitatkoznak egymással az emberek?

– Nem lehet egy általános képet kialakítani erről. Vannak olyan magas intellektussal rendelkezők, akik izgalmasan és példaértékűen tudnak vitatkozni. És vannak hírességek, akik tudomást sem vesznek arról, hogy rajtuk kívül más is létezik a világon. Most egyébként nem nagyon van szezonja az intelligens vitakultúrának, a kulturált beszélgetéseknek.

– Énekesként kezdte a pályáját, később musicalszínészként folytatta, majd jött a televízió. Az utóbbi hogyan történt?

– Teljesen véletlenül jött ez a dolog. Egy rendező barátom hívott el a próbafelvételre, mert létszámhiányuk volt a Ki vagyok én című játékos vetélkedőben a TV2-n, mi meg a műsorral kölcsönösen megszerettük egymást.

– A színházat, a zenét vagy a televíziózást tekinti legfőbb hivatásának?

– Alapvetően azt gondolom, hogy az én hivatásom, küldetésem az éneklés. Ebben vagyok a legjobb, leginkább tájékozott, ezt a nyelvet beszélem. Persze boldog vagyok, hogy a színház befogadott, és kapok szerepeket – akár még prózait is –, amelyeket végtelen hálával és nagy megtiszteltetéssel fogadok.

– Ötéves kislánya, Rozina utánozza már önt otthon a tükörben? Felpróbálja a magas sarkú cipőket? Esetleg sokat énekelget?

Kreatív a konyhában

Szulák Andrea sokáig egy joghurtreklámkampányban vett részt, az egészséges életmódra szólította fel a televíziónézőket. A hétköznapokban is odafigyel a helyes táplálkozásra, a mozgásra. – Próbálom az alapanyagokat olyan forrásból beszerezni, amelyről tudom, hogy egészséges. Alapvetően a magyaros konyhát szeretjük, és meggyőződésem, hogy nem kell feltétlenül zsírban tocsogniuk az ételeknek. Viszont a finom ízek dominálnak a háztartásunkban. Nem is nagyon használok fehér cukrot, és a fehér lisztet is kiiktatom a konyhából, hiszen ezeket számos finom dologgal lehet helyettesíteni. Nagyon szeretek főzni, kreatív foglalatosságnak tartom – mondta.

– Hát, ha nem is így, már nagyon nyílik kifelé. De közölte, hogy ő nem akar híres ember lenni. Teljesen rosszul van, amikor például fotózzák. Én sem szeretem egyébként. Általában én is visszautasítom az olyan jellegű felkéréseket, ahol ketten kellene megjelennünk. Legyen csak egy normális, átlagos kislány, hadd élvezze gyermeki életét. Ha végül mégis úgy dönt, hogy ugyanolyan pályára adja a fejét, mint az édesanyja, az már az ő döntése lesz. Én nem szeretném befolyásolni.

– Említette, hogy talán márciusban láthatja legközelebb a közönség a Szépség és a Szörnyetegben, amikor a társulat hazaérkezik a külföldi turnéról. Az Operettszínházban 2005-ben bemutatott mesemusicalben nem olyan régen kapott szerepet, Tea mamát alakítja. Milyen kihívásokkal tarkított ez a karakterszerep?

– Az volt a legnagyobb kihívás, hogy öt nap alatt kellett megtanulnom a szöveget, a koreográfiát. Az első színre lépésem előtt bő két héttel tudtam meg, hogy megkaptam a feladatot. Korábbi emlékem is fűződik a musicalhez: a főcímdalát én énekeltem fel először adathordozóra.

– Segítettek a kollégái?

– Nagyon. Isteni kollektíva dolgozik az Operettszínházban. Nem csupán kollegialitásról beszélhetünk, barátságokról is.

– Rozinát gyakran viszi magával színházba? Mit szólt ehhez a feladatához?

– Ó, hát nem is tudom, hogy melyikünk örült jobban, amikor megkaptam ezt a szerepet. Mindketten felvisítottunk. A gyerekelőadást szinte kívülről fújja.

Szulák Andrea: Az én hivatásom, küldetésem az éneklés. Ebben vagyok a legjobb. Fotó: RTL Klub/Sajtóklub
Szulák Andrea: Az én hivatásom, küldetésem az éneklés. Ebben vagyok a legjobb. Fotó: RTL Klub/Sajtóklub


– Habitus tekintetében kire hasonlít jobban a kislánya, az anyukájára vagy az apukájára?

– Nem tudom, sosem keresem ezeket a jellemvonásokat. Ha valami véletlenül mégis visszaköszön akár belőlem, akár az édesapjából, azon nagyon jókat derülünk. De alapvetően igyekszem teljesen külön személyiségként kezelni.

– Félve kérdezem, mert tudom, hogy nem szeret előre tervezgetni, de mikorra tervez új lemezt?

– Valóban semmit sem tervezek. Lehet, hogy nem hangzik túl szimpatikusan, de nincsenek bennem nagy ambíciók. Most nem ennek van szezonja az életemben. Az ambícióm mindösszesen arra irányul, hogy azt a harmóniát, békét, amiben élünk, megtartsam minden egyes nap. Rengeteget változik körülöttünk a világ, nagyon sok a kihívás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meztelen vendég a templomi esküvőn - videó

Egy váratlan vendég megjelenése bármely esküvőt tönkretehet. Ha ráadásul ruha nélkül teszi ezt, a… Tovább olvasom