Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Terepszínű Bibliát olvasnak a cseh katonák

Négyezer darab terepszínű Bibliát rendelt a cseh hadsereg. A különleges kötetekért a normál kiadás árának másfélszeresét fizették.
A Lidové noviny cseh napilap szerdai cikke szerint a közbeszerzés kiírása nélkül megrendelt példányok összesen 1,8 millió koronába (19,7 millió forintba) kerültek. Darabonként 450 koronát (csaknem 5000 forintot) fizettek a kötetekért, miközben egy normál kiadású Biblia már 300 koronáért megvásárolható. A többletköltséget az okozta, hogy a hadsereg többek között terepszínű kötéssel és zsebkönyv méretben rendelte meg a Szentírást a Cseh Bibliatársaságtól.

A bibliatársaság igazgatója, Pavel Novak elismerte, hogy olcsóbban is lehet Bibliát vásárolni, mint amennyit a hadsereg fizetett, ám emlékeztetett arra, hogy egy-egy kiadást általában több tízezer példányban nyomnak ki, ami csökkenti a fajlagos költséget.

Jana Ruzickova katonai szóvivő a rendelést azzal indokolta, hogy kifogytak a korábban vásárolt készletből. A szaktárca 6000 Bibliát vett - normál változatban - ugyancsak a bibliatársaságtól még 2008-ban. A szóvivő szerint mástól nem is rendelhetik meg a köteteket, hiszen azoknak a hivatalos ökumenikus fordítást kell tartalmazniuk, ennek kiadási jogával pedig egyedül a Cseh Bibliatársaság rendelkezik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megcsonkította a forgalmazó A Wall Street farkasát

Az alkotás dubaji forgalmazója a és erotikus jelenetek miatt mintegy negyvenöt perccel rövidítette… Tovább olvasom