Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Természetfilmekkel erősít a Spektrum

Márciusban a Spektrum elhozza a legújabb és leglátványosabb BBC filmeket. Március 4-től március 29-ig minden hétköznap 19:20-tól két órában BBC ismeretterjesztő filmeket és sorozatokat vetít a csatorna.
Olyan különleges és egyedi sorozatokkal találkozhat a néző, melyek a világ legkülönbözőbb területeit mutatják be, változatos perspektívák használatával.

Egy kis ízelítő a programkínálatból:
A korallok birodalma 3x60’ – Március 4-től.
A Föld madárszemmel 6x60’- Március 11-től.
Az Északi-sarkkörön Bruce Parry-vel 5x60’– Március 11-től.
Az ismeretlen Amazónia 6x60’- Március 18-tól.
A természet legnagyobb csodái 6x60’– Március 19-től
Az igazi Madagaszkár 3x60’ – Március 27-től

A Föld madárszemmel:
A Föld, egy teljesen új szemszögből. John Downer természetfilmes néhányszor már elkápráztatta a Spektrum nézőit, és most itt az újabb bravúr: 6 rész, 6 kontinens - madártávlatból. Nem egyszerű légi felvételekről van szó, hanem igazi madárvonulásról, melynek során vadludakhoz, kondorkeselyűkhöz, darvakhoz csatlakozhatunk.


Az ismeretlen Amazónia:
Bruce Parry, az ismert brit világutazó és filmes lélegzetelállító utazásra indul: bolygónk egyik legnagyobb folyóját, az Amazonast követi forrásától a torkolatig: gyalogszerrel, csónakkal és kisrepülővel hatol át a Föld legnagyobb esőerdején, miközben bepillant Amazónia mai lakóinak életébe. A 10 ezer kilométeres utazás során "testközelből" ismeri meg az esőerdő őslakóinak hagyományos életmódját, sőt az erdőirtás, az ültetvényes gazdálkodás és az illegális aranybányászat káros hatásait is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bibliai idézetek a vécépapíron

Az egyik skandináv gyártó a vécépapírtekercseken idézeteket nyomtatva szórakoztatja a… Tovább olvasom